Ryzen 5 7600X için 6000 TL bütçeli anakart tavsiyeleri

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CamdaIz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CamdaIz

Yeni Üye
Ryzen 5 7600X işlemci, RX 7900 XT 16 GB ekran kartı, 4800MHz DDR5 RAM ve 850 GB Kingston SSD'den oluşan bir sistem kurmayı planlıyorum.

Anakart seçimi için yardıma ihtiyacım var. 7000 TL'lik bir bütçeyle Gigabyte B650 Eagle AX ve MSI Pro B650-S Wi-Fi anakartları göz önünde bulunduruyorum.

Bu iki model arasında belirgin farklar var mı? Bir standart kullanıcı olarak, overclock yapmayı düşünmüyorum.

Farklı marka ve modeller için de açığım. Önerileriniz ve önerilenlerle mevcut seçenekler arasındaki ayrıntılı karşılaştırmalarınızı bekliyorum.

Gigabyte B650 Eagle AX ve MSI Pro B650-S Wi-Fi anakartlar arasında performans farkı çok az olacaktır, özellikle overclock yapmayacaksanız. Eagle AX, daha gelişmiş soğutma çözümlerine sahip olabilir. MSI Pro ise daha sade bir tasarıma sahip ve fiyat/performans açısından cazip olabilir. Bütçeniz dahilinde ASUS'un B650 modellerine de bakmanızı tavsiye ederim. Detaylı teknik özellik karşılaştırması yaparak karar vermeniz daha sağlıklı olur. Önemli olan VRM soğutması ve anakartın diğer bileşenlerle uyumluluğudur. 👍

Gigabyte B650 Eagle AX, daha fazla özellik ve daha sağlam bir VRM sunuyor gibi görünüyor; MSI Pro B650-S Wi-Fi ise daha kompakt ve fiyat olarak biraz daha uygun olabilir. Overclock yapmayacağınız için VRM kalitesi çok önemli değil, ancak uzun vadede daha iyi soğutma ve daha fazla genişleme seçeneği sunan Gigabyte daha iyi bir yatırım olabilir. Bütçeniz dahilinde ASUS ROG Strix B650-A Gaming WiFi veya ASRock B650 Pro RS gibi alternatifleri de inceleyebilirsiniz. Detaylı teknik özellik karşılaştırması yaparak karar vermeniz önemlidir.

Geri