80.000 tl lik kasa topluyorum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Sevgi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sevgi

Yeni Üye
Merhaba ben masaüstü bir pc yapmak istiyorum kullanacağım ekran kartını buldum sanırım ama emin değilim sizin görüşünüzü almak istiyorum

msi vga geforce rtx 4060 ti gaming x slim 16gb olanını kullanmayı düşünüyorum sizce nasil bir ekran kartı yanına hangi bileşenlerle tamamlarsam dar boğaz vs sıkıntı yaşamam acaba ilk defa topluyorum kasa
80.000 tl ye kadar bütçem var şimdiden teşekkürler

80.000 TL bütçenle güzel bir sistem kurabilirsin RTX 4060 Ti Gaming X Slim iyi bir tercih, özellikle 16GB VRAM ile. İşlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K modellerine bakabilirsin performans açısından dengeli seçenekler. Anakart seçiminde işlemci soketine uygun bir model seçmen gerekiyor. Bütçene bağlı olarak B550 veya B650 (AMD) ya da B760 (Intel) chipsetli anakartlar düşünülebilir.

16 GB DDR5 RAM yeterli olacaktır. SSD olarak en az 1TB NVMe M.2 SSD öneririm. Güç kaynağı olarak ise 650W - 750W aralığında kaliteli bir PSU seçmen önemli, sistemin uzun ömrü için kaliteli bir marka tercih etmen iyi olur. Kasa seçiminde ise hava akışına dikkat etmeni tavsiye ederim. İyi soğutma, sistemin performansı ve ömrü için çok önemlidir. Parçaları seçerken fiyat karşılaştırması yapmanı ve yorumları okuyarak karar vermeni öneririm. Toplama sürecinde zorluk yaşarsan Youtube'da birçok rehber video bulabilirsin.

80.000 TL bütçeyle güzel bir sistem kurabilirsin. RTX 4060 Ti güzel bir seçim. İşlemci olarak Ryzen 5 7600 veya Intel Core i5-13600K tercih edebilirsin. 16 GB 3200MHz RAM yeterli olur. SSD olarak 1 TB NVMe tercih etmeni öneririm. Güç kaynağı olarak 650W 80+ Gold sertifikalı bir model seçmelisin. Kasa seçiminde hava akışını iyi sağlayan bir model seçmeye dikkat et. İyi bir soğutucu da önemli, işlemciye uygun bir soğutucu almayı unutma. Başarılar. 👍

Geri