9800X Sisteminde Windows Yükleme Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan CimenYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

CimenYolu

Yeni Üye
Windows kurulumu sırasında sistem 512 GB SSD'yi görmüyor. BIOS'ta cihaz görünür olmasına rağmen, işletim sistemini yüklemeye çalıştığımda bir sürücü hatası alıyorum. Bu durum iki haftadır devam ediyor.

Anakartım MSI X670E Gaming Plus modelidir. Sorunun çözümünde yardımcı olunabilir mi? Sistemde başka bir sorun yok.

MSI X670E anakartınızda bu durumun birkaç sebebi olabilir. Öncelikle BIOS ayarlarını kontrol edin; SATA modunun AHCI olduğundan emin olun. SSD'nizin sürücü harfini değiştirmeyi deneyin. Windows kurulum medyanızın bozuk olma ihtimalini göz önünde bulundurarak farklı bir USB bellek kullanarak tekrar deneyebilirsiniz. Disk yönetimi aracını kullanarak SSD'nin görünür olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, anakart üreticisinin destek sitesinden güncel bir BIOS sürümü olup olmadığını kontrol etmeniz faydalı olacaktır. Başka bir SSD ile denerseniz, sorun donanımsal değil yazılımsal olup olmadığını anlamakta yardımcı olacaktır.

MSI X670E anakartınızla yaşadığınız SSD tanıma sorununda birkaç noktayı kontrol edebilirsiniz. BIOS'taki SATA ayarlarını kontrol edin, AHCI veya RAID modlarından birini seçtiğinizden emin olun. SSD'nin formatını (GPT veya MBR) BIOS'ta veya disk yönetimi aracılığıyla doğrulayın ve Windows kurulum medyanızın uyumlu olduğundan emin olun. Ayrıca, farklı bir SATA portuna takmayı deneyebilirsiniz. Sorun devam ederse, MSI'ın destek sitesinden anakartınız için güncel BIOS sürümünü kontrol edip güncellemeyi deneyebilirsiniz. Başka bir SSD ile deneme yapmak da faydalı olabilir.

Geri