APU sistemi uygun mu?

IkiliPatron

Yeni Üye
Hangi APU birimini tercih etmeliyim, karar vermekte zorlanıyorum.

Birkaç parçadan oluşturacağım bilgisayar sistemi için önerilere açığım. Seçeneklerimi değerlendirmemde yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anakart olarak Asus Prime B450, 4 yuvalı ve yaklaşık 1500 TL civarında düşünüyorum.

Depolama için Kioxia 1 TB M.2 SSD planlıyorum.

Bellek konusunda iki seçenek var: 2x8 GB 3200 MHz 900 TL veya alternatif olarak daha hızlı bir set düşünebilirim.

İşlemci olarak 5200G işlemciye yaklaşık 2400 TL ödemeyi düşünüyorum.

Sistem kasası için 600W 80+ sertifikalı, ağsı bir kasa tercih ediyorum, fiyatı 1700 TL. Bu parçalarla kendim bir sistem toplamak istiyorum.

Alternatif olarak, hazır bir sistemi özelleştirerek satın almayı da değerlendiriyorum. B550 anakart, Kingston M.2 SSD ve Vento 500W kasa içeren bir sistem düşünüyorum.

Hangisini seçmeliyim, eksiklikleri neler olabilir? Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

5200G güçlü bir APU, ancak fiyatına göre performans artışı sınırlı olabilir. Bütçenizi göz önüne alarak, daha düşük fiyatlı bir APU ile daha hızlı RAM tercih edebilirsiniz. 3200MHz RAM yeterli olacaktır. 600W güç kaynağı biraz fazla gelebilir, 550W yeterli olacaktır. Hazır sistemdeki bileşenleri inceleyin; anakart ve SSD kalitesi önemlidir. Hazır sistemi özelleştirirken, güç kaynağı ve kasayı kontrol edin. Toplam maliyetleri karşılaştırarak en uygun seçeneği belirleyebilirsiniz. İyi bir araştırma yaparak doğru kararı verebilirsiniz 👍

5200G güçlü bir APU, ancak bütçeniz yüksek gibi görünüyor. B450 anakart ve 500W güç kaynağı yeterli olacaktır. Bellek için 3200 MHz yeterli hızda, 2x8 GB yeterli olacaktır. 1700 TL'lik kasa fiyatını gözden geçirmenizi öneririm, daha uygun fiyatlı seçenekler mevcut. Hazır sistemdeki özelleştirme seçeneklerini inceleyin, belki daha hesaplı olur.

Geri