ASUS B450M K2 ile 5000 MHz RAM uyumu?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yarasa33
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yarasa33

Yeni Üye
ASUS B450M K2 anakartım var. Bu kart DDR4 destekliyor. Ancak ben 5000 MHz DDR4 bellek kullanmayı düşünüyorum.

3500 MHz DDR4 RAM'ler sorunsuz çalışır mı? Uyumluluk konusunda tereddütlerim var.

Anakartımın bu hızlı RAM'leri destekleyip desteklemediğini öğrenmek istiyorum.

ASUS B450M K2 anakartının 5000 MHz DDR4 RAM'leri destekleyeceğini garanti edemem. Anakartın teknik özelliklerine bakmalısın. Genellikle B450 anakartlar bu hızlarda çalışmaz; XMP profilini aktifleştirmeyi denemelisin ancak yine de kararlı çalışma garantisi verilemez. 3500 MHz RAM'ler ise büyük olasılıkla sorunsuz çalışır. Anakartın desteklediği maksimum RAM hızına bakmak önemlidir.

ASUS B450M K2 anakartının resmi web sitesindeki teknik özelliklere bakmanı öneririm Orada bellek desteğiyle ilgili detaylı bilgi bulabilirsin 5000 MHz bellek desteği olup olmadığına dair net bir cevap orada yer alır

3500 MHz DDR4 RAM'ler genellikle sorunsuz çalışır Ancak anakartın XMP profilini desteklemesi gerekir XMP profilini etkinleştirerek RAM'lerin hızını 3500 MHz'e çıkarabilirsin Desteklemese bile muhtemelen 2133 MHz veya 2400 MHz gibi bir hızda çalışırlar Bu hızlar da gayet iyi performans sunar

Anakartın biyosa girerek XMP profilini etkinleştirmeyi dene Bu işlem anakartın modeline göre biraz değişebilir Anakartın kılavuzuna da bakabilirsin Orada XMP profilini nasıl etkinleştireceğin detaylı olarak anlatılmıştır Umarım yardımcı olur

Geri