ASUS B850e anakartta USB 3.0 bağlantısı yok mu?

BarisYankisi

Yeni Üye
ASUS ROG STRIX B850-E Gaming Wi-Fi anakartımı inceledim dün. Kasanın arka panelinde birkaç USB girişi gördüm.

2.2 sürüm BIOS. 2.2 USB 2.0 portları mevcut. Ayrıca 12 GB USB, 24 GB USB ve 56 GB USB bağlantıları da var. Bu anakart yüksek performanslı bir anakart değil mi? Neden USB 3.0 portu yok veya bahsettiğim 12, 24 ve 56 GB bağlantı noktaları ne için kullanılıyor?

Kasamın ön tarafında sadece birkaç USB 3.0 girişi var. Bu durum beni şaşırttı. Ancak anakartın özellikleri beni tatmin etmiyor.

Daha fazla bilgi rica ediyorum.

B850-E Gaming WiFi anakartınızın arka panelindeki USB 2.0 portları, eski cihaz uyumluluğu içindir. 12 GB, 24 GB ve 56 GB USB bağlantıları muhtemelen anakartın dahili USB bağlantı noktalarını temsil etmiyor, belki de anakart üzerinde bulunan USB 3.0 bağlantı noktalarının maksimum veri aktarım hızını gösteriyor olabilir. Anakartın özelliklerinde USB 3.0 bağlantı noktalarının bulunması gerekir. Kullanım kılavuzunu kontrol etmenizi öneririm. Ön paneldeki USB 3.0 portları kasanızın özelliğidir, anakartın kendisinden değil. Durumu daha iyi anlamak için anakartınızın resmi web sayfasındaki teknik özelliklere bakmanız faydalı olur.

B850-E Gaming Wi-Fi anakartınızın arka panelindeki USB bağlantı noktaları hakkında bazı yanlış anlamalar olabilir. 2.2 sürüm BIOS'ta USB 2.0'ın yanında 3.0 ve 3.1/3.2 gibi daha hızlı USB sürümlerinin de olması gerekir. 12GB, 24GB ve 56GB USB ifadeleri muhtemelen bağlantı noktalarının desteklediği maksimum veri transfer hızlarını (Gbps) ifade etmektedir. Anakartın teknik özelliklerine üreticinin sitesinden tekrar bakmanızı öneririm. Ön paneldeki USB 3.0 bağlantı noktaları, kasa üreticinizin anakarttaki ilgili pinleri kullanmasına bağlıdır. Belki anakartınızın kullanım kılavuzunda bu konuda bilgi bulabilirsiniz.

Geri