Asus ROG Scar 17'ye Windows kurulumu

TatliYalnizlik

Yeni Üye
Asus ROG Scar 17 satın almayı planlıyorum ancak arkadaşımın söylediğine göre cihaz FreeDOS ile geliyor. Bu yüzden işletim sistemini kendim yüklemem gerekecek.

Arkadaşım benzer bir Asus ROG modelinde karşılaştığı bir sorundan bahsetti. Bu modelde de Windows önceden yüklenmiş değilmiş ve işletim sistemi kurulumu sırasında sorunlar yaşanabiliyormuş.

Bilgisayar, Intel Rapid Storage Technology (RST) adlı bir özellik içeriyormuş. Bu özellik yüzünden kurulum USB'sinden başlattığımda bilgisayarın SSD'sini göremeyebilirmişim.

Bu problemi aşmanın iki yolunu önermiş. Bunlardan biri UEFI ayarlarından RST özelliğini devre dışı bırakmakmış. Ancak bu yöntemi önermemiş çünkü BIOS güncellemesinden sonra özellik otomatik olarak aktifleşip mavi ekran hatasıyla karşılaşabilirmişim.

Diğer yöntem ise RST sürücüsünü yüklemekmiş. Bu işlem için öncelikle IRST sitesinden sürücü dosyalarını indirip USB belleğe kopyalayıp, kurulum sırasında ilgili sürücüyü seçmem gerekiyormuş. Böylece SSD'ye Windows kurabilirmişim. Ancak, bu çözüm de her Windows kurulumunda tekrarlanması gerekiyormuş.

Başka bir çözüm önerisi olan var mı?

Geri