Asus Tuf Gaming X670e-Plus Başlatma Sorunu

CayirdaDus

Yeni Üye
Intel tabanlı sistemden AMD sistemine geçiş yaptım, tüm bileşenleri yeni anakartıma yerleştirdim fakat görüntü alamıyorum. Anakart üzerindeki DRAM gösterge ışığı yanıyor. Sorunu çözemedim. Önceki SSD'mde Intel kurulumu vardı, bunun bir bağlantısı olabilir mi acaba? Ayrıca, RAM'ler normalde 5200 MHz hızında çalışırken, ben 6200 MHz hızında aldım.

Sistem bileşenlerim şöyle:

Asus Tuf Gaming X670e-Plus anakart
Ryzen 7 7700X3D işlemci
Msi RTX 4060 Ti Gaming Slim ekran kartı
Cougar 320 mm sıvı soğutucu
2x18 GB Patriot Viper Venom DDR5 RAM
Rampage 680W Gold +80 Plus güç kaynağı

Bu durumun sebebini anlayamıyorum. Yardımcı olabilirseniz çok sevinirim.

DRAM ışığının yanması RAM ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Öncelikle RAM'leri tek tek takmayı deneyin. Anakartın RAM hızını otomatik olarak ayarlayın, daha sonra 6200 MHz'e manuel olarak yükseltmeyi deneyebilirsiniz. Eski SSD'nizden kalma bir sorun olma ihtimali düşük ancak BIOS'u varsayılan ayarlara sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Güç kaynağınız yeterli gibi görünüyor. Sorun devam ederse RAM'lerin uyumluluğunu kontrol edin. Başka bir sorun varsa, anakartın el kitabına bakabilirsiniz.

DRAM ışığının yanması RAM'lerle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Önce RAM'leri tek tek takmayı deneyin. Anakart kılavuzuna bakarak RAM'lerin doğru slota takıldığından emin olun. 6200 MHz RAM'lerin 5200 MHz'de çalışması anakartın BIOS ayarlarından yapılabilir; BIOS'a girmeyi deneyin ve XMP profilini etkinleştirin veya RAM hızını manuel olarak 5200 MHz'e düşürün. Eski SSD'nin bir etkisi olması düşük ihtimal. Güç kaynağınız yeterli görünüyor. Başka bir monitör veya ekran kartı ile deneme yapmayı da düşünebilirsiniz.

DRAM ışığının yanması RAM'lerle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Öncelikle RAM'leri tek tek takmayı deneyin, her iki slota da tek tek yerleştirip sistemin çalışıp çalışmadığını kontrol edin. 5200 MHz RAM'ler 6200 MHz'de çalışmayabilir; BIOS'tan XMP profilini devre dışı bırakıp RAM hızını 5200 MHz'e düşürmeyi deneyin. Önceki SSD'deki Intel kurulumunun yeni sistemle alakası yok. Güç kaynağınız yeterli gibi görünüyor ancak, RAM slotu temasını kontrol edin. Sorun devam ederse anakartınızın BIOS güncellemesini kontrol etmekte fayda var.

DDR5 RAM'lerin hızını BIOS'tan 6200 MHz'e zorlamaya çalışmak sorunlara yol açabilir. Öncelikle RAM'leri anakartın desteklediği en yüksek frekansta çalıştırmayı deneyin. Anakart kılavuzuna bakarak desteklenen RAM hızını kontrol edin. DRAM ışığı, RAM ile ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor; RAM'leri tek tek takmayı deneyerek hatayı tespit edebilirsiniz. Eski SSD'deki kurulumun yeni sistemle bir ilgisi yok. Güç kaynağı yeterli gibi görünüyor.

DRAM ışığının yanması RAM'lerle ilgili bir sorun olduğunu gösteriyor. Öncelikle RAM'leri tek tek takmayı deneyin. 6200 MHz RAM'lerin anakartınız tarafından desteklendiğinden emin olun; BIOS ayarlarından XMP profilini devre dışı bırakıp daha düşük bir frekansta (örneğin 5200 MHz) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eski SSD'deki Intel kurulumunun yeni sistemle ilgisi yok. Güç kaynağınız yeterli gibi görünüyor. Sorun devam ederse, anakart pilini çıkarıp takmayı deneyin. Sisteminizin BIOS'una girmeyi başardıysanız , CPU ve RAM değerlerini kontrol edin.

Geri