Asus Zenbook 14 OLED: i9-13900H veya Ryzen 7 8840HS?

HayalPususu

Yeni Üye
Yeni bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Asus Zenbook 14 OLED modelini satın almaya karar verdim ama iki işlemci arasında seçim yapamıyorum. Yardımcı olabilir misiniz?

Bellek, depolama gibi özellikler aynı. İki seçenek var: i9-13900H işlemcili model veya Ryzen 7 8840HS işlemcili olanı. Ryzen AI özellikleri de mevcut.

Aralık ayı indirimlerinde, i9 işlemcili model 720 Euro, R7 işlemcili model ise 970 Euro fiyat etiketine sahip.

Amazon.de'den bakıyorum. Alışveriş sitesindeki bağlantı şu şekilde: https://www.mediamarkt.de/de/produc...ade-black-windows-11-home-64-bit-2916022.html

720 Euro'ya i9-13900H işlemcili modeli almak daha mantıklı görünüyor. Fiyat farkı oldukça yüksek ve performans açısından da i9, özellikle çoklu görevlerde daha güçlü olacaktır. Ryzen 7 8840HS'nin AI özellikleri cazip olsa da, bu özelliklerin günlük kullanımınızda ne kadar önemli olacağını değerlendirmeniz gerek. İhtiyacınıza göre işlemci seçimi yapmalısınız. Ayrıca Mediamarkt'tan değil Amazon.de'den fiyat karşılaştırması yapmanızı öneririm, daha uygun fiyatlı seçenekler bulabilirsiniz.

Geri