Asus Zenbook 14X UX5401Z Ses Sorunu

aymesaji

Yeni Üye
Geçtiğimiz on yedi gün önce Almanya'dan aldığım Asus Zenbook 14X UX5401Z, 17000h işlemci ve 36 GB RAM ile donatılmış "Space Edition" modeli, hem işçiliği hem de performansı ile beni oldukça memnun etti. İki yıllık global garantisi de Asus Türkiye tarafından teyit edildi.

Tüm yazılımları yükleyip ayarlarını tamamladım, çünkü iş için kullanacağım. Windows 11 güncellemelerindeki aksaklıklar nedeniyle bir kez sistem geri yüklemesi yaptım ve problemi çözdüm. Tam olarak kullanmaya başlamak üzereyken, "coil whine" diye adlandırılan bir sorunla karşılaştım.

Harici ekran kartı yok olmasına rağmen, pil tasarruf modunda bile, elektrik akımından gelen bir vızıltı duyuyorum, adeta uzaylı sinyallerine benziyor. Ses çok hafif, ama sessiz bir ortamda havalandırma deliğine kulağımı yaklaştırdığımda fark edilebiliyor. Artık bu sesi duyduktan sonra, göz ardı edemiyorum.

Bu durum normal midir? Cihazı garanti kapsamında göndermeli miyim? Bir ay serviste kalması sorun değil, fakat kullanmaya başladıktan sonra servise göndermek ve olası bir formatlama işlemi beni endişelendiriyor. Lisanslarımı yeniden yüklemem gerekiyor çünkü.

Geri