B650 anakart seçimi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yasemin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yasemin

Yeni Üye
Uzun süredir B650 anakartları inceliyorum, karar vermekte zorlanıyorum. Yaklaşan iki ay içinde birçok indirim olacak, bu yüzden uygun fiyatlı birkaç modeli kısa bir listeye eklemek istiyorum.

Sistemimde Ryzen 7 7700x3d işlemci ve RX 7900xt ekran kartı kullanmayı planlıyorum. NZXT H5 flow RGB kasası ve NZXT kraken elite 260mm soğutucu kullanacağım.

Gigabyte markasına bağlı kalmayı tercih ediyorum, fakat diğer markalara da açığım.

Göz attığım modeller arasında Gigabyte Aorus B650 Elite AX, Gigabyte B650 Aero G, ASRock B650 Steel Legend WIFI ve ASUS ROG Strix B650E-F Gaming WIFI bulunuyor. Bazılarının güç düzenleyicisi daha iyi, bazılarında PCIe 5.0 desteği var, hepsinde tüm özellikler bir arada değil. Hangisinin daha iyi olduğunu bilmiyorum, belki de en uygun fiyatlı olanı seçmek mantıklı. ASRock markasını hiç kullanmadım, bilgim sınırlı. Elite AX muhtemelen en düşük fiyata sahip olacak, Aero G ise en pahalı, ancak daha çok hoşuma gidiyor. ROG Strix de sağlam görünüyor. Ancak yine de ASUS markasını hiç denemedim, performanslarından emin değilim.

Farklı önerilere açığım, listemde olmayan modelleri de değerlendirebilirim; en beğendiğiniz modeli ve nedenini açıklamanız yararlı olur.

Ancak iki ay içinde indirim olacağını düşünürsek acele etmeye gerek yok gibi. B650 anakart piyasası oldukça hareketli, beklemekte fayda var. Gigabyte Aorus B650 Elite AX, fiyat performans açısından genellikle iyi bir seçenek olarak öne çıkıyor. 7700X3D ile gayet uyumlu çalışacaktır.

ASRock Steel Legend'ı da göz ardı etme derim; benim bir arkadaşım kullanıyor ve oldukça memnun. Güç düzenleyicisi de gayet yeterli. ASUS ROG Strix ise daha üst segment bir kart, özellik olarak zengin ancak fiyat farkı fazla gelirse Elite AX'i tercih edebilirsin. Aero G güzel görünüyor ama fiyatını haklı çıkaracak kadar bir fark sunup sunmadığını iyice araştırmanı öneririm. PCIe 5.0 desteği şu an için çok gerekli değil, 7900 XT ile gayet iyi çalışır. En uygun fiyatlı ve ihtiyaçlarını karşılayanı seçmek en mantıklısı gibi duruyor. 😊

Geri