DeepCool CC560 kasa ışıkları titremesi

KalpTutkusu

Yeni Üye
DeepCool CC560 kasamda ön taraftaki dörtlü ve arka üstteki fanın RGB aydınlatmaları, işlemci hafifçe ısındığında yanıp sönmeye başlıyor. Anakartım ise A620M-E modeli.

Bir arkadaşın benzer bir sorunun çözümünü forumda paylaştığını gördüm. Çözüm, BIOS'tan fan kontrolünü DC modundan PWM moduna değiştirmekmiş.

Ancak BIOS ayarlarında birçok farklı sekme var ve PWM modunu nerede ayarlayacağımı bulamıyorum. İşlemci soğutucumda da bir çipset olmadığını düşünüyorum. Sistem ve güç kaynağı ayarları arasında kararsız kaldım. Şu an her şey otomatik modda çalışıyor. Sorunu daha iyi anlamanız için bir fotoğraf ekledim.

Fotoğrafı inceledim. A620M-E anakartınızın BIOS'unda muhtemelen "Q-Fan Control" veya benzeri bir başlık altında fan kontrol ayarları bulunur. Sistem veya Güç Yönetimi sekmelerinde değil, genellikle "Monitör" veya "Fan" başlıklı bir sekmede PWM/DC seçeneği yer alır. Orada fan kontrolünü PWM olarak ayarlayabilirsiniz. Değişiklikten sonra BIOS'tan çıkıp sistemi yeniden başlatmanız gerekebilir. Başka bir olasılık, anakart üreticisinin sitesinden güncel BIOS sürümünü kontrol etmenizdir.

Fotoğrafı inceledim. A620M-E anakartınızın BIOS'unda muhtemelen "Fan Control" veya benzeri bir başlık altında "Fan Mode" seçeneği bulunur. Orada DC ve PWM modları arasında geçiş yapabilirsiniz. Sistem veya Güç Yönetimi sekmelerinde de aramayı deneyebilirsiniz. PWM modunu seçtikten sonra RGB ışıklarıyla ilgili sorunun düzelmesi gerekir. Değilse, anakart üreticisinin sitesinden BIOS güncellemesini kontrol etmekte fayda var.

Geri