Ekran kartı gürültüsü ve açılış sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Cimenlik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Cimenlik

Yeni Üye
İşlemcim 6000f modeli Anakartım Asus B650m plus, ekran kartım ise Asus 3570 super. Sistemi çalıştırdığımda, anakarttaki VGA gösterge ışığı ilk başta yanıyor ve monitörde DisplayPort bağlantısı yok hatası alıyorum.

Bilgisayar yeniden başlatıldığında, anakarttaki ışıklar sırayla kırmızı, turuncu, beyaz ve son olarak yeşil yanıp sönüyor ve ardından sistem açılıyor. Her şey yolunda gibi gözüküyor.

Ancak, FurMark testi yaparken ya da RDR2 oynarken, ekran kartından garip bir ses geliyor. Bu ses, fan gürültüsünden farklı bir ses türü. Yardımınıza ihtiyacım var.

B650 anakartınızın başlangıçtaki VGA ışığı ve ardından farklı renklerde yanıp sönmesi, boot sırasındaki sorunları gösterebilir. FurMark ve RDR2'deki garip ses ise ekran kartınızın ısınması veya arızalı bir bileşenden kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Ekran kartı sıcaklığını izlemek için bir monitörizasyon programı kullanmanızı öneririm. Sıcaklık aşırı yüksekse, termal macun uygulaması veya fan temizliği gerekebilir. Sorun devam ederse, ekran kartınızın arızalı olma ihtimalini göz önünde bulundurmalısınız.

BIOS güncellemesini kontrol etmenizi öneririm. VGA ışığı sorunu ve açılıştaki renk kodları BIOS ile ilgili bir sorun işaret edebilir. Ekran kartı sesine gelince, termal macunun yetersiz veya kurumuş olması olası. Kartın sıcaklığını kontrol edin. Yüksek sıcaklık bu sesi oluşturabilir. Ayrıca güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını da gözden geçirmenizde fayda var. Bu sorunları çözmek için adım adım ilerlemek önemlidir.

Geri