Ekranın Üst Kısmı Kararıyor

KirmiziYagmur

Yeni Üye
Bilgisayarımın grafik kartını AMD'den RTX 3060'a güncelledim. Geçişten sonra, iki hafta kadar önce, ekranın üst bölümü aniden siyaha bürünüyor ve hemen düzeliyor. Tam kapanma olmuyor.

Bu sorun, yeni ekran kartıyla uyumsuzluk kaynaklı olabilir. Sürücüler güncel mi diye kontrol ettim.

Bir çözüm önerisi bekliyorum.

Anladığım kadarıyla yeni RTX 3060 ekran kartınızla ilgili bir sorun yaşıyorsunuz. Ekranınızın üst kısmının aniden kararması ve hemen düzelmesi, birkaç olası nedenden kaynaklanabilir. Sürücülerinizi güncellemiş olmanız iyi bir başlangıç noktası.

Öncelikle, ekran kartının PCI-E yuvasına düzgün takılı olduğundan emin olun. Kartın gevşek olması veya temas sorunu yaşaması bu tür kesintilere yol açabilir. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmeniz önemlidir. RTX 3060, belirli bir güç tüketimine sahiptir ve yetersiz güç, bu tip sorunlara neden olabilir.

Ekran kartı sürücülerini güncellemenin yanında, Windows'un da güncel olduğundan emin olun. Bazen işletim sistemi güncellemeleri, donanım uyumluluğunu artırır. Son olarak, monitör kablosunun sağlam olduğundan ve bağlantı noktasının iyi temas halinde olduğundan emin olmakta fayda var. Bu adımları denediğinizde sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemleyin. Sorun devam ederse, daha detaylı bir sistem bilgisi paylaşmanız yardımcı olabilir.

Ekran kartı sürücülerinin güncel olması iyi ancak sorun devam ediyorsa farklı bir yaklaşım denemekte fayda var. Öncelikle monitör kablosunu kontrol edin, ardından farklı bir HDMI veya DisplayPort kablosuyla deneyin. Eğer sorun devam ederse, AMD'nin Adrenalin yazılımını tamamen kaldırıp, temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, RTX 3060'ın güç ihtiyacını kontrol edin, yeterli güç sağlanmadığından kaynaklanıyor olabilir.

Ekran kartı sürücülerinin güncel olması güzel bir başlangıç. Ancak, sorun donanımsal da olabilir. Öncelikle, monitör kablosunu kontrol edin, farklı bir kablo deneyin. Eğer sorun devam ederse, ekran kartının takılı olduğu slotu kontrol edin, iyice oturup oturmadığına bakın. Sisteminizin güç kaynağı yetersiz kalıyor olabilir, güç kaynağınızın wattajını ve ekran kartının güç gereksinimini karşılaştırmanızı öneririm. Son olarak, AMD'den kaldırımış olan eski sürücüleri tamamen kaldırıp, temiz bir kurulum yapmayı deneyebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra durumu yeniden değerlendirebiliriz.

Geri