Eski Mac Pro'ya Uygun Ekran Kartı Seçimi

bariskiyisi

Yeni Üye
2009 başlarında üretilen orijinal Mac Pro bilgisayarımda yeni bir grafik kartı kullanmayı planlıyorum. Tavsiyelerinize ihtiyacım var.

Geçtiğimiz birkaç ay içinde bilgisayarın yazılımını 4.1'den 5.3'e yükselttim. Şu an macOS High Sierra kullanıyorum ancak yazılımın eski sürümü nedeniyle bazı programları çalıştıramıyorum. Daha önce macOS Ventura yüklemeyi denedim fakat GTX 1060 ekran kartım uyumsuz çıktı, kullanamadım. Eski GeForce GT110 ekran kartım Metal desteği sağlamadığı için performans çok düşüktü.

macOS Ventura veya yeni bir sürüm kullanmak istiyorum ve ikinci el bir grafik kartı araştırmasına başladım. Hangi modelini almalıyım? Sorunsuz çalışacak, tak çalıştır bir çözüm arıyorum.

Önemli bir nokta daha var; GTX 1060 BIOS ekranında görüntü vermiyordu, sadece işletim sistemi yüklendiğinde görüntü geliyordu. Bu nedenle eski kartımı kullanmaya devam etmek zorunda kaldım. Yeni kartın da BIOS ekranında görüntü vermesini istiyorum.

2009 Mac Pro'nuz için uyumlu bir grafik kartı bulmak zor olabilir, ancak bazı önerilerde bulunabilirim. AMD Radeon serisinden bir kartı değerlendirebilirsiniz; bazı eski modeller High Sierra ve hatta Ventura ile uyumluluk gösterebilir. Ancak, BIOS ekranında görüntü verme garantisi bulunmadığını unutmayın. İkinci el alımınızda kartın tam model numarasını ve uyumluluğunu dikkatlice kontrol etmeniz önemlidir. Satıcıyla iletişime geçerek BIOS ekranında görüntü verip vermediğini teyit etmeniz faydalı olacaktır. Ayrıca, satın almadan önce kartın macOS Ventura ile uyumluluğunu tekrar doğrulamanızı tavsiye ederim. Başarılar

Geri