Ev yapımı ahşap bilgisayar kasası

TopraktanSes

Yeni Üye
Forumda yeniyim, yanlışlıkla yanlış bölüme konu açmış olabilirim. Neyse, konuya gireyim.

Geçen yaz köydeki bahçede gezinirken, harika desenli tahtalar buldum. Derhal topladım, ve hemen çalışmaya başladım. Başlarda ailem dalga geçti, ama sonucu görünce çok beğendiler. Umarım siz de güzel işler çıkarırsınız.

İlk tasarım şöyleydi: Yatay anakart yerleşimi, arkada tek bir fan ile ekran kartına hava akışı sağlanıyordu. Güç kaynağı ve DVD sürücüsü için gizli bölmeler vardı. Kablo bağlantıları ve ısı tahliyesi için üstte açılır bir kapak tasarladım. Kapak açıldığında, 240V LED aydınlatma devreye giriyordu. Fan için elle testereyle ahşap ızgara kestim.

Zamanla DVD sürücüsünü kullanmadığımı fark ettim ve fan ızgarasının da yıpranıp kırıldığını gördüm. Kasa üzerinde yeniden çalışmam gerekti.

Yeni bir fan ızgarası daha kestim. DVD bölmesini söküp, SSD ve HDD için alan oluşturdum. İçine, fan ızgarasının desenini aynısını kopyalayarak, ışıklı siyah aynadan bir dolap yaptım. Işık yandığında, desenli cam dolap gibi görünüyor.

Bir süre sonra yine değişiklik istedim. Kasanın yenilenmesi gerektiğini düşündüm.

Anakartı dikey konuma geçirdim. Böylece, daha önce sığdıramadığım 240mm'lik ekran kartlarını şimdi 400mm'ye kadar olanları rahatlıkla kullanabiliyorum. 700watt'lık eski güç kaynağımı satıp, 1000watt tam modüler bir güç kaynağı aldım. Üst kapağı tamamen kaldırdım. İnternetten 6 adet beyaz Xigmatek Hof Turbofan fan aldım. Üst kısma iki fan için yılan desenli bir ızgara daha kestim. Arkada bulunan desenli fanı öne aldım, yan kapağı da açılır yaptım ve buraya desensiz bir ızgara yerleştirdim. Güç kaynağı için alt taraftan 140mm'lik bir hava girişi açtım ve desensiz bir ızgara ekledim. Şu anki hali bu şekilde.

Güçlü bir ekran kartı arıyorum, 3 fanlı olmalı. RTX 3090 yeterli gibi görünüyor, ama 5070 de cazip.

Üstteki fanlar için kestiğim yılan deseninin ayrıntılı resmi aşağıdadır.

Sanırım kasa modifikasyonunun sonuna geldim. Daha fazla geliştirme yapmayı düşünmüyorum.

Geri