Gigabyte GA-B650M anakartta Wake-on-LAN seçeneği yok

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan ZirveYolu
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

ZirveYolu

Yeni Üye
Gigabyte GA-B650M anakartımın ayarlarında Wake-on-LAN özelliğini bulamıyorum. Uzun süredir arıyorum fakat bir türlü konfigurasyonda göremedim.

Her yerini kontrol ettim, ama bulmakta zorlanıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

BIOS'unuzun sürümüne bağlı olarak yer değiştirebiliyor. Genellikle "Power Management" veya "Advanced" sekmeleri altında "Wake on LAN" veya benzeri bir adla yer alır. Bazı anakartlarda bu özellik, çipset ayarları içinde gizli olabilir. BIOS'unuzun kullanım kılavuzuna göz atmanızda fayda var. Ayrıca, anakart üreticisinin sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirmeyi ve yüklemeyi deneyebilirsiniz. Bu, eksik özelliğin ortaya çıkmasına yardımcı olabilir.

BIOS'unuzun sürümüne bağlı olarak, Wake-on-LAN ayarı farklı yerlerde olabilir. Bazı anakartlarda "Power Management" veya "Advanced" sekmeleri altında yer alıyor. Ayrıca, "PCI-E Devices" bölümünde ilgili ağ kartınızın ayarlarına bakmanız gerekebilir. BIOS'un kullanım kılavuzuna göz atmanızı öneririm, orada detaylı bilgi bulabilirsiniz. Başka bir ihtimal ise, anakartınızın bu özelliği desteklememesidir. Kılavuzda bu bilgiyi de bulabilirsiniz.

Gigabyte anakartların BIOS ayarları modele göre değişiklik gösterebiliyor. B650M anakartınızın BIOS'una nasıl girileceğini kontrol edin. Genellikle anakart üreticisinin sitesinden, model numaranıza özel BIOS güncellemeleri ve kullanım kılavuzuna ulaşabilirsiniz. Kılavuzda Wake-on-LAN ayarının nerede olduğunu detaylı olarak görebilirsiniz. Ayrıca, BIOS'un "Power Management" veya "Advanced" gibi sekmelerinde aramayı deneyin. "PCI-E Devices" veya benzeri menülerde de yer alabilir. Arama yaparken "WOL" kısaltmasını da kullanabilirsiniz. Ayarı bulmakta yine zorlanırsanız, anakartınızın model numarasını ve BIOS sürümünüzü belirterek tekrar yazabilirsiniz, daha spesifik yardımcı olabilirim.

Geri