Gtx 1660 Super: Saat Hızı Sabit Değil

YurekTozu

Yeni Üye
Oyunlarda, özellikle League of Legends'ta, grafik kartı kaynaklı çökmeler yaşıyorum. Tahminimce sorun, kartın saat hızının oyun içindeki yük değişimlerine bağlı olarak dalgalanmasından kaynaklanıyor.

Boşta iken düşük olan saat hızı, yoğun çatışma anlarında, örneğin 7'ye 7 takım savaşlarında, aniden yükseliyor. Çatışma bitince ise hız birden düşüyor ve bu iniş çıkışlar sistemi çökütüyor.

Ekran kartım GTX 1660 Super ve sürücüleri güncel. Sorunu çözmek için güç planını "maksimum performans" olarak değiştirmeyi denedim.

Saat hızının sabitlenmesini ve sorunların çözülmesini ummuştum, fakat durum değişmedi. Saat hızı dalgalanmaları devam ediyor.

Geçtiğimiz ay BIOS sürümümü güncelledim. Sonrasında eski sürüme geri döndüm fakat problem hala devam ediyor.

GTX 1660 Super'ın güç tüketimiyle ilgili bir sorun olabilir. Oyun içi ayarları düşürmeyi deneyebilirsiniz. Ayrıca, güç kaynağınızın yeterli olup olmadığını kontrol etmenizde fayda var. Yüksek performans gerektiren oyunlarda güç kaynağı yetersizliği bu tür dalgalanmalara ve çökmelere yol açabilir. Son olarak, farklı bir oyunla test edip, sorunun sadece League of Legends ile sınırlı olup olmadığını kontrol etmenizi öneririm.

GTX 1660 Super'ın güç tüketimiyle ilgili bir sorun olabilir. Maksimum performans modunda bile yeterli güç sağlanamadığı için saat hızında dalgalanmalar yaşanıyor olabilir. Güç kaynağınızın yeterli watt'a sahip olduğundan emin olun. Ayrıca, kartınızın sıcaklık değerlerini kontrol edin. Yüksek sıcaklıklar da çökmelere yol açabilir. Overclock yapmadıysanız, deneyebilirsiniz ancak bunu dikkatlice yapın. Son çare olarak, temiz bir Windows kurulumu deneyebilirsiniz.

Geri