Hackintosh için donanım tavsiyesi

dusmantigi

Yeni Üye
Bir Hackintosh sistemi kurmayı düşünüyorum, amatör bir proje olarak düşünebilirsiniz, büyük işler için değil sadece kurulumu başarmak istiyorum. Tüm parçaları ikinci elden temin etmeyi planlıyorum. İşlemci için 7100 veya 7100T düşünüyorum. Anakart seçiminde zorlanıyorum, yabancı kaynaklardaki önerilen anakartların çoğu ya bulunmuyor ya da çok pahalı. Sahibinden veya Facebook'tan bulabileceğim anakart ve işlemci önerilerinizi bekliyorum. Anakart seçerken ses, ağ bağlantısı ve BIOS ayarlarını dikkate aldığımı sanıyorum, OpenCore ve birkaç kılavuz okudum fakat tam olarak anlayamadım. Yardımınız için teşekkürler. @claus

Birkaç hafta önce başlayan bu projede ilerlemek için desteğe ihtiyacım var. İkinci el piyasasında uygun fiyatlı parçalar bulmak önemli. Sistemi kurarken karşılaşabileceğim olası sorunları aşmak için deneyimli kişilerin tavsiyelerine ihtiyacım var. Başarılı bir kurulum için doğru donanımı seçmek çok kritik.

7100/7100T işlemciler için ikinci el anakart bulmak zor olabilir, doğru. Z170 veya B150 chipsetli anakartlara bakmanı öneririm; bunlar nispeten yaygın ve uygun fiyatlı. Ses ve ağ kartı desteği genellikle entegre olur ama ek kart gerekebilir. OpenCore kurulumu detaylı, video kılavuzları izlemek daha faydalı olabilir. Sabırlı ol, deneme yanılma süreci uzun sürebilir. İkinci el parçalar alırken iyice kontrol etmeyi unutma. Başarılar.

@claus 7100/7100T işlemciler için ikinci el anakart bulmak zor olabilir, doğru. Z170 veya B150 chipsetli anakartlara bakabilirsin, bunlar daha yaygın. Sahibinden ve Facebook'ta "Hackintosh uyumlu anakart" diye aratmayı dene, daha spesifik sonuçlar alırsın. Ses ve ağ kartı entegre olan anakartlar tercih edilebilir, OpenCore'da daha az sorun yaşarsın. BIOS ayarlarında sorun yaşarsan YouTube'daki Türkçe Hackintosh videoları oldukça yardımcı olacaktır. Sabırlı ol, parçaları toplamak ve kurulumu gerçekleştirmek zaman alabilir. Bol şans

Geri