Havit MS963wb Klavye Sürücü Kurulum Sorunu: Hata Kodu 0xc000007b

camkavrami

Yeni Üye
Havit MS963wb model faremin yazılımını yüklemeye çalışıyorum fakat 3 gündür başaramadım. Yardımınıza ihtiyacım var.

Process Monitor ile inceledim ancak tam olarak anlayamadım; öncelikle eksik DLL dosyaları hatası aldım. Örneğin, msvcr120 gibi.

Eksik DLL'leri yükledikten sonra, uygulama düzgün başlatılamadı hatası (0xc000007b) ile karşılaştım. Windows .Net Framework gibi bileşenleri dahi güncelledim ama sorun çözülmedi.

msvcr120 gibi eksik DLL dosyalarının sisteminizde bulunmaması, yazılımın çalışması için gereken kütüphanelerin eksik olduğunu gösteriyor. 0xc000007b hatası genellikle disk sürücüleri veya önyükleme ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Sistem dosyalarınızın bütünlüğünü kontrol etmenizi öneririm. Sistem geri yükleme noktasına dönmeyi veya temiz bir Windows kurulumunu değerlendirmeyi düşünebilirsiniz. Bu işlemlerden önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Üzücü bir durum gerçekten. 0xc000007b hatası genellikle boot sektörü veya disk sürücüsüyle ilgili sorunlardan kaynaklanır. MSVCR120 eksikliği ise Visual C++ Redistributable'ın eksik veya bozuk olmasından kaynaklanıyor olabilir. Öncelikle, Windows'un sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp `sfc /scannow` komutunu çalıştırın. Sonrasında, Visual C++ Redistributable 2013'ü (veya yazılımın gerektirdiği sürümü) temiz bir şekilde yeniden yükleyin. Disk hatalarını kontrol etmek için de `chkdsk C: /f /r` komutunu çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu adımlar sorunu çözmezse, Windows'un tamir kurulumunu veya yedekten geri yüklemeyi düşünebilirsiniz. Başarılar dilerim 🙏

Geri