Hawk Fab V5 kullanıcı deneyimi

BuzYuruyusu

Yeni Üye
Merhaba. Yaklaşık 2 hafta araştırmam sonucunda F/P olabileceğini kanaat getirerek 7.500 TL fiyatıyla Hawk Fab V5 oyuncu koltuğu aldım ve 2 gün kullandım. Ancak boyun ağrısından kas gevşeticiyle vs. ancak kendime gelebildim.
Kısaca özetlemek gerekirse; Hawk Fab tarzındaki oyuncu koltuklarının olayının ergonomi ve insan sağlığından çok uzak olduğuna kanaat getirdim. Benim koltuk değiştirmekteki amacım PC başında genellikle oyun oynayarak geçirdiğim zamanda bel ve boyun omurga sağlığımı daha fazla koruyabilmekti. Ancak bunun tam tersi bir hamle yaptığımı anladım. Bu ürünü ne yazık ki iade edeceğim. Tabii sökebilirsem. Montajı resmen bir daha sökmemek üzerine kurulmuş gibi bir şey. O amortisör yıldız ayaktan ve alt mekanizmadan nasıl çıkacak hiçbir fikrim yok.
Diğer eskilere gelecek olursak koltuğun oturma minderinin sağ tarafı ile sol tarafı arasındaki 1, 5Cm'lik fark yüzünden sola meyilli oturmak durumunda kaldım, kolçak yükseklikleri aynı olmuyor biri masanın altına girerken diğeri masaya çarpıyor, bir ayağım yere basarken diğeri 1,5 CM havada kalıyor.
Boyun yastığı tam bir felaket neredeyse fıtığım atacaktı. Yastık içinde kullanılan Visco o kadar sıkıştılmışki yastık taş olmuş, uzun ömürlü olur orası ayrı konu ancak bunun bir dengesi olmalı. Bel yastığı fena değil. Ama sağlıklı bir duruş ve oturuş için çok saçma buldum, her pozisyonu denedim ama rahat edemedim. 10 yıllık internet cafeden kalma kotluğuma geri geçtim daha rahatım şu an.
Koltuk 2.günden gacır gucur sesler çıkarmaya başladı. Dönerken bile tiz bir ciyaklama geliyordu. Hevesle aldığım bu koltuğu üzülerek iade edeceğim. Bu koltuğu alırken vatan da Razer enki denemiştim 16 bin küsur TL fiyatı vardı. Koltuk aşırı rahat gelmişti, bununla kıyaslayamam dahi ancak suni deri terletir diye endişe ettim, şimdi fiyatı da +20k olmuş.
Hawk'ın en büyük avantajı bence kumaş olması, basit bir kumaş değil kaliteli sertliği iyi bir kumaş, uzun süre bozulmadan kullanılabilir duruyor. İade sürecini başlattım bakalım. Koçtaş'a Teknosa'ya vs gittim ama web sitelerinde satışı olmasına rağmen mağazalarında deneyecek ürün bulamadım. Keşke deneyerek alma fırsatım olsaydı. Şimdilik söyleyeceklerim bu kadar.

Geri