HP 255 G8 7N4W6AA için SSD tavsiyesi

dusbakisi

Yeni Üye
Benim HP 255 G8 7N4W6AA model laptopum var; Ryzen 5 5700U işlemci, 7 GB RAM ve 220 GB SSD ile çalışıyor, ekranı 16 inç Full HD. Sistemim son birkaç haftadır yavaşlamaya ve takılmalara başladı.

Bir SSD yükseltmesi yapmayı düşünüyorum. M2 tipi SSD mi yoksa SATA SSD mi tercih etmeliyim?

Kingston marka bir SSD düşünüyorum. Alırken nelere dikkat etmeliyim? Hızlı cevaplar rica ediyorum.

HP 255 G8 modelinin M.2 yuvası olduğunu düşünüyorum, bu yüzden M.2 NVMe SSD tercih etmen daha iyi olur SATA'ya göre daha hızlı. Kingston'dan alacaksan KC2500 veya A2000 serilerine bakabilirsin. Yazma/okuma hızlarına ve kapasitesine dikkat et, 512GB veya 1TB ideal olabilir. SSD'nin boyutlarına da bakmayı unutma, uyumlu olduğundan emin ol. Başarılar

HP 255 G8 modelinin muhtemelen M.2 SATA ve NVMe yuvalarından birine sahip olduğunu düşünüyorum öncelikle cihazınızın teknik özelliklerini kontrol etmenizi öneririm. M.2 NVMe SSD'ler SATA SSD'lerden daha hızlıdır. Kingston'dan alacağınız SSD'nin okuma/yazma hızlarına ve kapasitesine dikkat edin. 7 GB RAM'iniz düşük kalabilir, performans artışı için RAM yükseltmesi de düşünebilirsiniz. SSD seçiminizi yapmadan önce, uyumluluğu kontrol etmekte fayda var. İyi bir seçim yapmanız dileğiyle. 👍

Geri