HP Victus 16 yavaşlaması: Anakart değişimi sonrası sorunlar

toprakakinti

Yeni Üye
Servisten sonra HP Victus 16 bilgisayarımın performansı oldukça düştü. Ryzen 7 7700HS işlemci, RTX 4050 ekran kartı, 14 GB RAM ve 850 GB SSD ile çalışan sistemin SSD sağlığı %98 civarında.

Bir ay önce tespit edilen sensör arızası nedeniyle tamir için gönderdiğim cihaz, koruyucu ambalaj olmadan ulaştı. Anakart değişimi sonrasında kasa sağlam ancak, düşük kaliteli termal macun nedeniyle 600 TL'ye macun değiştirme işlemi yaptırmak zorunda kaldım.

Yeni termal macunla oyun performansı test ettim. Cyberpunk 2077'de RTX kapalı, tüm ayarlar yüksek detayda 80-90 FPS arasında alıyorum. CPU sıcaklığı ortalama 60 derece, GPU ise 65 derece civarında kalıyor. Diğer oyunlarda da benzer sıcaklık ve FPS değerleri gözlemliyorum.

Ancak, arka planda Steam açıkken veya sadece Opera tarayıcısı çalışırken bile, ciddi performans düşüşleri yaşıyorum. Opera sık sık donuyor, video oynatırken duraklatabiliyorum ancak beğeni veya yorum yapamıyorum, sayfa yenileme gereksinimi duyuyorum. Eski bir bilgisayarı kullanıyormuşum gibi bir his var. WhatsApp uygulaması da benzer bir şekilde donuyor ve aramaları açamıyorum.

Temiz bir Windows 11 kurulumu yaptım ve güncellemeleri tamamladım. NVIDIA sürücülerini de güncelledim. Yine de sistem hiç hızlı değil. Windows 11'in etkinleştirilmemiş olmasıyla veya başka bir sorunla mı alakalı bilmiyorum. Boşta çalışırken sıcaklık değerleri normal. Tekrar kurulum yapmak ise, çok yavaş internet bağlantım nedeniyle imkansız gibi duruyor. Bu sorun donanımsal mı yoksa yazılımsal mı, nasıl bir çözüm önerirsiniz?

Geri