Huawei Matebook 14s ile Lenovo Yoga 7 83DK Karşılaştırması

GunBatarken

Yeni Üye
Hafif yazılımlar kullanıyorum; Word, PDF, SPSS gibi uygulamaları sıklıkla çalıştırıyorum Maksimum performans gerektirmeyen programlar bunlar; her iki cihaz da bana yetecektir diye düşünüyorum. 18 GB RAM, lehimli olsa bile, en az 6 yıl sorunsuz kullanacağımı tahmin ediyorum. Asıl tereddütüm ekran kalitesi, pil ömrü ve ekstralar konusunda.

2.5K IPS panel mi (Huawei), yoksa 1080p OLED mi (Lenovo) daha iyi karar olur? Huawei'nin ekranı daha yüksek çözünürlüğe sahip, bu da daha net görüntü sunuyor olabilir. Ancak Lenovo'nun OLED ekranı daha canlı renkler sağlayabilir. Karar vermek zor.

Pil ömürleri neredeyse eşit görünüyor, ama Lenovo'nun pil performansı hakkında net bir bilgi bulamadım. Bu da beni biraz endişelendiriyor; Huawei'nin 75 Wh pilinin 21 saat dayanacağına dair bilgiler mevcut.

Lenovo'nun katlanabilir yapısı ve kalem hediyesi çok çekici. Ayrıca fiyatı da daha uygun. Huawei'nin şarj adaptörü daha kompakt, ve işlemcisi daha üstün. Bu fiyat farkı mantıklı mı, emin değilim. Önemli bir karar.

Huawei Matebook 14s'in teknik özelliklerine Huawei Türkiye sitesinden ulaşabilirsiniz. Lenovo Yoga 7'nin ise Amazon Türkiye sayfasından inceleyebilirsiniz. Bu iki cihaz arasında seçim yapmak zorlu bir süreç.

Geri