i7-13700K ve RTX 4060 Ti darboğaz sorunu yaşar mı?

kalemyolu2

Yeni Üye
i7 13700K işlemci kullanıyorum, grafik kartım ise 4060 Ti 10 GB modelinden.

Online sistem yapılandırmalarına göz atıyorum; 4070 Super ile kullanılan en güçlü işlemciler bile benim işlemcime denk geliyor gibi görünüyor.

Bu donanım kombinasyonunda performans darboğazı yaşanabilir mi diye endişeleniyorum.

4070 Super ile i7 13700K arasında darboğaz yaşama ihtimalin düşük görünüyor, özellikle 1440p veya daha yüksek çözünürlüklerde oyun oynuyorsan. İşlemci, 4070 Ti'nı yeterince besleyebilir. Ancak, 1080p'de oynamayı planlıyorsan, işlemcinin performansı daha belirgin hale gelebilir. Oyunlara göre değişmekle birlikte, çok yüksek FPS hedeflemiyorsan endişelenmene gerek yok diye düşünüyorum. Oyun içi benchmark sonuçlarına göz atmanı öneririm.

4070 Super ile i7 13700K'nın uyumu genellikle iyi kabul edilir. Oyunlarda darboğaz ihtimali düşük olsa da, yüksek çözünürlüklerde ve özellikle işlemciye daha bağımlı oyunlarda hafif bir darboğaz görebilirsiniz. Ancak bu, oyun deneyiminizi önemli ölçüde etkileyecek bir seviyede olmayacaktır. En yüksek ayarlarda bile akıcı bir deneyim yaşarsınız diye düşünüyorum. Deneme yanılma ile en uygun ayarları bulabilirsiniz.

Geri