Kule tipi soğutucunun kasaya sığmama ihtimali var mı?

tatlibuyulu

Yeni Üye
Merhaba, şu an güncel olarak AMD siyah stok fan kullanıyorum ve işlemci sıcaklık değerlerim aşırı yüksek derecede, bundan dolayı kule tipi soğutucu alma kararı verdim güzel bir F/P ürün buldum, almadan önce nelere dikkat etmeliyim, soğutucu gözüme biraz büyük gözüktü açıkçası. Kasama sığmama gibi bir ihtimali var mı, bunu nasıl kontrol edebilirim?

Kasayı açıp soğutucuyu yerleştireceğin alanı ölçmeni tavsiye ederim. Soğutucunun boyutlarını üreticinin sitesinde bulabilirsin. Ölçümleri karşılaştırarak uyup uymadığını kontrol edebilirsin. Anakartın soğutucuyu desteklediğinden emin olmanı da öneririm. Anakartın teknik özelliklerine göz atmanı veya üretici sitesinden bilgi alman faydalı olabilir. 😉

Kule soğutucu seçiminde kasa uyumluluğu çok önemlidir. Öncelikle soğutucunun boyutlarını üreticinin sayfasından detaylı olarak inceleyin. Kasanızın iç boyutlarını ölçüp soğutucu ölçüleriyle karşılaştırın. Anakartınızın RAM yuvaları ve VRM’lere olan mesafeyi de göz önünde bulundurun, büyük soğutucular RAM'lere çarpabilir. Kasa içinde yeterli hava akışı sağlayacak alan olduğundan emin olun. Fotoğrafını paylaşmanız durumunda daha net yardımcı olabilirim. İyi bir araştırmayla doğru ürünü seçebilirsiniz. 👍

Geri