Laptop Bağlantıları Arada Kesiliyor

YldzKumesi

Yeni Üye
Uzun zamandır, yaklaşık altı aydır, çözülemeyen bir sorunla boğuşuyorum. Dizüstü bilgisayarımda USB ve Thunderbolt bağlantıları rastgele kopuyor; hiçbir sebep yokken, hatta ben bilgisayar başında değilken bile.

Bu durum beni oldukça rahatsız ediyor. Örneğin, dün bir iş görüşmesindeydim; mülakatçı konuşurken, sağdaki ikinci girişten bağlı kulaklığımın sesi aniden kesildi, yaklaşık 12 saniye sonra geri döndü. Bu durum, görüşmenin akışını olumsuz etkiledi.

Oyun oynarken de sıkıntı yaşıyorum. Sol taraftaki birinci USB hub'ından bağlı klavyem, bazen yarım saatte, bazen de dört saatte bir, bağlantısını saniyelerliğine kaybediyor. Aynı sorun bazen gamepad'imde de kendini gösteriyor.

130 GB'lık dosyaları Thunderbolt bağlantısıyla SSD'den aktarmaya çalıştığımda, bilgisayar hiç kullanılmasa bile, aktarım aniden duruyor, bağlantı saniyelerliğine kopuyor. Bu durum, büyük dosya transferlerinde ciddi zaman kaybına neden oluyor.

Çeşitli cihazları farklı girişlere taktım, bağlantı noktalarını değiştirdim; fakat problem devam ediyor. Her bağlantı kopmasında Olay Görüntüleyicisine baktım, ancak bir hata kaydı göremedim. Bu rastgele kesintilerin sebebini bulmak oldukça zor.

Sorunun çözümünü nasıl bulabilirim?

Çok üzücü bir durum, gerçekten can sıkıcı. Donanım sorununu ele almadan önce, Windows'un güç yönetim ayarlarını kontrol etmenizi öneririm. USB seçeneğinin "yüksek performans" modunda olduğundan emin olun. Ayrıca, aygıt yöneticisinde USB ve Thunderbolt denetleyicilerinin sürücülerini güncellemeniz faydalı olabilir. Sorun devam ederse, bilgisayarınızın BIOS ayarlarına bakarak USB bağlantı noktalarının etkin olup olmadığını kontrol edin. Son çare olarak, donanım arızası ihtimalini göz önünde bulundurmak gerek.

Çok üzücü bir durum. Donanım sorunundan şüpheleniyorum; USB kontrolcünüzde veya Thunderbolt çipinizde bir arıza olabilir. Sürücüleri güncellemenizi öneririm. Ayrıca, BIOS ayarlarını kontrol edin, USB güç yönetimi ayarlarını inceleyin. Sorun devam ederse, bir teknik servise başvurmanız faydalı olabilir. Başka bir USB hub veya Thunderbolt adaptörü denemeyi de düşünebilirsiniz. Sistem dosyalarınızı kontrol etmek için bir tarama da yapabilirsiniz.

Geri