Lenovo Yoga 6 karşı Lenovo IdeaPad Slim 5 Karşılaştırması

CimenRuhu

Yeni Üye
Lenovo Yoga 6 ile Lenovo IdeaPad Slim 5 arasında karar vermekte zorlanıyorum.

İki cihazı da Trendyol'dan inceledim: Yoga 6, Ryzen 7 7730U işlemciye sahip 16 GB RAM ve 1 TB SSD depolama alanıyla 13.7 inç FHD+ dokunmatik ekrana; IdeaPad Slim 5 ise Intel Core i7-13700H işlemci, 16 GB RAM, 1 TB SSD ve 14.5 inç ekrana sahip.

IdeaPad'in işlemci gücü ve OLED ekranı bana cazip geliyor, ayrıca 48 ay garantisi de avantaj. Yoga 6 ise daha üstün yapım kalitesi izlenimi veriyor.

İşlerim ağırlıklı olarak ofis uygulamaları, sunumlar ve görüntülü görüşmeler üzerine kurulu. Bunun dışında ara sıra S23 Ultra ile çektiğim 4K-1080p videoları işleme alacağım. Oyun oynamayı düşünmüyorum. Dizüstü bilgisayarımı her gün taşıyacağım için hafif ve taşınabilir olması önemli. Ayrıca, acil durumlarda 40 watt'lık bir güç adaptörüyle şarj edebilmeli. Sessiz çalışma ve uzun pil ömrü de önceliklerim arasında yer alıyor.

Mevcut 2020 model MacBook Air'imi (i5 dört çekirdekli) işlerimde kullandığım programların Mac ile uyumlu olmaması nedeniyle değiştireceğim. Bu nedenle, Mac alternatifleri düşünmüyorum.

Bütçem en fazla 42 bin Türk Lirası.

Son olarak, bir diğer alternatif olarak Lenovo Yoga Slim 6'yı da değerlendiriyorum. AMD Ryzen 7 7840U işlemci, 16 GB RAM, 512 GB SSD ve 14 inç OLED ekrana sahip bu model de listeme ekledim.

Geri