Mac mini (2017) başlangıçta görüntü vermiyor

camenigma_34

Yeni Üye
Merhaba PC.net.tr topluluğu

Geçtiğimiz haziran ayında Apple'ın online mağazasından aldığım 2017 model Mac mini'mde bir sorun yaşıyorum. İlk birkaç hafta sorunsuz çalıştıktan sonra, bilgisayarı açtığımda ekran kararıyor. Güç ışıkları yanıyor, ancak giriş ekranı gelmiyor. Parolamı girdiğimde, Teamviewer üzerinden aktif olduğunu görebiliyorum. Sorunu gösteren bir video çektim.

Bu problemi haftada üç kere, ayda yaklaşık beş kere yaşıyorum. Önce Apple yetkili servisine götürdüm; anakartı değiştirdiler. Sonrasında birkaç kez daha götürdüm; cihazda bir sorun bulamadıklarını söyleyip geri gönderdiler. Mac mini olduğu için sadece kasayı ve RAM'i değiştirmediler. Fakat sorun devam ediyor. Sistem Catalina'daydı, Mojave'ye düşürdüm yine aynı sorun. HDMI bağlantısını ve diğer giriş çıkışları kontrol ettim, bir sorun yok.

Yazılım kaynaklı olabileceğini düşündüm. Hiçbir uygulama yüklemeden bir hafta boyunca test ettim, yine aynı sıkıntı devam etti.

Bu sorunu teknik servise nasıl anlatabilirim bilmiyorum, artık çıldırmak üzereyim. Üç kez servise gittim, her seferinde sorun yok diyerek geri gönderdiler; bu durum beni çok kızdırıyor.

Geri