Mac Pro veya X99 sistem tercihi

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Karanlik
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Karanlik

Yeni Üye
Grafik ve tasarım işiyle uğraşıyorum. 8K çözünürlüklü bir proje için yeni bir sistem kurmayı düşünüyorum, ama karar vermekte zorlanıyorum.

Mac Pro'nun 10 çekirdekli, 50 GB RAM'li ve iki adet 5 GB'lık DDR5 bellekli FirePro W700 ekran kartı ile beklediğim verimi alamadım. Yüksek fiyatına rağmen beklentilerimi karşılamadı. Üstelik tüm programlarla uyumlu çalışmıyor.

ASUS X99 serisi anakartları inceledim, internet sitelerinde çeşitli modellerini gördüm. Geleceğe yönelik bir yatırım yapmayı ve güçlü bir performans elde etmeyi amaçlıyorum. X99 anakart ve işlemcilerde i7 ve Xeon seçenekleri arasında seçim yapmakta zorlanıyorum.

Hangi marka ve model anakart ile işlemciyi tercih etmeliyim, önerilerinizi bekliyorum.

ASUS X99 platformu, 8K iş akışınız için güçlü bir temel oluşturabilir. Ancak, geleceğe yönelik yatırım düşünürseniz, Xeon işlemciler i7'lere göre daha uzun süreli destek ve daha fazla çekirdek sunar. ASUS X99-Deluxe II veya benzer üst seviye bir model, geniş bellek desteği ve genişletilebilirlik seçenekleriyle iyi bir tercih olabilir. İşlemci seçiminde ise, projenizin gereksinimlerine göre Xeon E5-2699 v3 veya benzer yüksek çekirdek sayılı bir model düşünebilirsiniz. Ekran kartı tarafında ise, Nvidia RTX A6000 veya AMD Radeon Pro W7900 gibi profesyonel kartlar değerlendirebilirsiniz.

Geri