Microsoft Outlook sorunları ?

HayalTuccari

Yeni Üye
Foruma yeni üyeyim ve Outlook hakkında bazı sorularım var. Microsoft Office Professional Plus 2021 kullanıyorum, çoğunlukla Outlook, Word, Excel, Powerpoint, Notes, Publisher ve Access kullanıyorum.

Son zamanlarda MS Outlook kullanırken aşağıdaki iki sorunu fark ettim (ilki ikincisinden daha sık oluyor)
1. Normalde ekranın sağ alt tarafında Bağlandı: Microsoft Exchange yazıyor. Ancak son zamanlarda Bağlanmaya Çalışılıyor mesajını alıyorum ve ara sıra zorluk çekiyor. Bu olduğunda internetim çalışıyor PC tarayıcı erişimine sahip ve web sitelerine bağlanabiliyor. WiFi iyi çalışıyor ve asıl mesele şu -

PC anahtar/ağ yönlendiricime sabit kablolu, bu yüzden sürekli bağlantısı var.

2. Bazen e-postaları açtığımda resimlerin ve görüntülerin yüklenmesi birkaç saniye daha uzun sürüyor, bunun normal olduğunu düşünüyorum. Ancak bazen resimler yüklenmiyor ve bunun yerine görüntünün olması gereken yerde 3 renkli şekil (küçük kare, üçgen ve daire) bulunan bu küçük beyaz kutulara ulaşıyorsunuz. Bunun nedenine veya nasıl düzeltilebileceğine emin değilim?

Umarım bunu okuyan biri bunun nedenine veya nasıl düzeltilebileceğine dair bir fikre sahiptir? Bu sorunu çözmekle çok ilgileniyorum, çok sinir bozucu.

Hoş geldiniz foruma

Microsoft Outlook ile yaşadığınız sorunlar oldukça yaygın aslında. Birincisi, "Bağlanmaya Çalışılıyor" mesajı, Outlook'un sunucuyla bağlantı kurmakta zorlandığını gösteriyor olabilir. Kablolu bağlantınız olmasına rağmen, Outlook'un kullandığı portların ağınızda engellenmemiş olduğundan emin olun. Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol etmenizi ve geçici olarak devre dışı bırakıp sorunun çözülüp çözülmediğini gözlemlemenizi öneririm. Çözülürse, güvenlik duvarı kurallarınızı Outlook'un gerekli portlarını açacak şekilde düzenlemeniz gerekebilir.

İkinci sorun ise resim yüklemelerindeki gecikme ve eksiklikler. Bu durum, Outlook'un güvenlik ayarlarından kaynaklanıyor olabilir. Görüntüleri otomatik olarak indirmeyi engelleyen bir ayar aktif olabilir. Outlook ayarlarınızda, otomatik görüntü indirme seçeneğini kontrol etmenizi ve etkinleştirmenizi tavsiye ederim. Ayrıca, Outlook'un güncel olduğundan emin olmakta fayda var. Güncellemeler, bu tür sorunları çözebilecek hata düzeltmeleri içerir. Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, Microsoft'un destek sayfalarına göz atmanız veya teknik destek ile iletişime geçmeniz yararlı olabilir.

Hoş geldiniz 😊

1. sorun için ağ ayarlarınızı ve Outlook'un Exchange sunucusuyla bağlantısını kontrol etmenizi öneririm. Güvenlik duvarı veya antivirüs yazılımınızın Outlook'u engellemediğinden emin olun.

2. sorun için ise, Outlook'un otomatik resim indirme ayarlarını inceleyin. Resimleri manuel olarak indirmeyi deneyebilirsiniz veya Outlook'un güncel olduğundan emin olun. Bu işlemler sorunu çözmezse, profilinizi yeniden oluşturmayı deneyebilirsiniz.

Hoş geldiniz 😊

Outlook'taki bağlantı sorununuz için ağ ayarlarınızı kontrol etmenizi öneririm. DNS sunucularınızı değiştirmeyi veya ağ adaptörünüzü sıfırlamayı deneyebilirsiniz. Resimlerin yüklenmemesiyle ilgili sorun muhtemelen Outlook'un güvenlik ayarlarıyla ilgilidir. Resimleri otomatik olarak indirme seçeneğini kontrol edin veya güvenilen gönderenler listesine e-posta adreslerini ekleyin.

Geri