R5 7600X İşlemci Isınması: 90 Dereceye Ulaşma Sorunu

TatliCagri

Yeni Üye
Stok soğutucu kullanıyorum.

Genellikle Core Boost özelliğini devre dışı bırakırım, çok fazla AAA oyun oynamam. Ancak son birkaç aydır Mount & Blade II: Bannerlord'a geri döndüm ve CB kapalıyken oynamak imkansız geliyor; menüler açılırken 7-8 saniye sürüyor, büyük savaşlarda ve kuşatmalarda oyun sürekli takılıyor. Bu yüzden CB'yi etkinleştirdim. Fakat Bannerlord'u başlatıp haritaya girdikten 15-25 saniye sonra işlemci sıcaklığı 90 dereceye ulaşıyor. Gelecekte daha güçlü bir soğutucu alacağım fakat şimdilik bir çözüm arıyorum.

Ne yapabilirim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Yardımcı olabilecek önerileri değerlendireceğim.

İşlemci sıcaklığının hızla yükselmesi endişe verici. Öncelikle, işlemcinin termal macununun durumunu kontrol etmeni öneririm. Eğer eski ise yenilemek faydalı olabilir. Ayrıca, kasa fanlarının yeterli hava akışı sağladığından emin ol. BIOS ayarlarından güç profilini dengeli moda almayı deneyebilirsin. Bunlar yardımcı olmazsa, oyun içi grafik ayarlarını düşürmeyi dene. Son çare olarak, Core Boost'u daha düşük bir seviyede çalıştırmayı deneyebilirsin.

İşlemci sıcaklığının hızlı yükselmesi endişe verici. Öncelikle, işlemci fanının tozdan temiz olup olmadığını kontrol etmelisin. Termal macunun yenilenmesi de sıcaklık düşüşüne yardımcı olabilir. Bannerlord'un grafik ayarlarını düşürmeyi dene; gölgelendirme, doku kalitesi gibi seçenekleri azaltmak sıcaklığı etkileyebilir. Arka planda çalışan gereksiz uygulamaları kapatmak da performansı artırabilir. Core Boost'u kullanırken işlemciye daha fazla yük bindiği için bu önlemler özellikle önemli. Bunları denediğinde durumu tekrar paylaşabilirsin.

Öncelikle işlemci fanınızın temizliğinden emin olun Toz birikimi performansı ciddi oranda düşürebilir. Bannerlord'un işlemci kullanımını biraz sınırlayacak ayarlar deneyebilirsiniz. Grafik ayarlarını düşürmeyi ve gölgelendirmeyi azaltmayı deneyin. Ayrıca arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyin. Bunlar sıcaklıkta düşüş sağlayabilir.

Geri