Ram yükseltmesi sonrası sistem yavaşlığı

CamSarkilar

Yeni Üye
Sistemimde 2,1 GB RAM vardı, 3,5 GB'a çıkardım; Windows açılmadı.

Sonrasında tekrar 2,1 GB'a düşürdüm; bilgisayarımın performansı düştü.

Görev yöneticisinde "sistem hataları" adlı bir işlem belirdi; hala devam ediyor.

Eskiden hızlı açılan programlar, şu an yavaş açılıyor, bu durum iki aydır sürüyor.

Bilgisayarda bir hata olduğunu anlıyorum, çözüm önerilerine ihtiyacım var.

RAM yükseltme işleminden sonra sisteminizde istikrarsızlıklar oluşmuş görünüyor. "Sistem hataları" işlemi devam ediyorsa, Windows kayıt defterinde bozulma veya sürücü çatışması olabilir. Öncelikle, Windows'un onarım aracını çalıştırmayı deneyin. Sonrasında ise, tüm donanım sürücülerinizi güncelleyin veya yeniden yükleyin. Eğer sorun devam ederse, sistem dosyalarını kontrol eden bir tarama yapmanız ve gerekirse Windows'u temiz bir şekilde yeniden kurmanız gerekebilir. Bu işlemlerden sonra performansınızda artış olmalı.

RAM yükseltme işleminden sonra sorunlar yaşamanız üzücü. Sistem hataları süre gelen bir sorunsa, öncelikle Windows'un onarım aracını denemelisiniz. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmesi gerekli olabilir. Ayrıca, virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması yapmanızda fayda var. Görev yöneticisindeki "sistem hataları" işleminin ayrıntılarını inceleyerek, hangi program veya sürücünün bu hataya neden olduğunu belirleyebilirsiniz. Son olarak, donanım sorunlarını elemek için, RAM'inizin doğru takıldığından emin olmanız ve gerekirse farklı RAM ile test etmeniz faydalı olabilir. Umarım yardımcı olur.

Geri