Rampage Klavye Çalışmıyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan TatliSes
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

TatliSes

Yeni Üye
Hazır bir bilgisayar sistemi satın aldım. BIOS güncellemesini tamamladıktan sonra Windows 11 kurulumunu gerçekleştirdim.

Üç gün önce, bilgisayarı açtığımda klavye aydınlatması yanıyor, fakat klavye tepki vermiyor. Klavye bağlantısını çıkarıp taktığımda düzeliyor.

Farklı USB girişlerinde denedim, ancak sorun devam ediyor. Sadece kasa üstündeki bağlantı noktalarında çalışıyor, ama arka panele takılı kalması gerekiyor.

Fare ve kulaklığımda bir sorun yok. Hızlı başlatma özelliğini devre dışı bıraktım, yine de sonuç alamadım. Sistem güncellemelerini kontrol ettim ve güncelledim, fakat sorun çözülmedi.

Aygıt Yöneticisi'nden sürücüleri kontrol ettim, güncel olduklarını gördüm, fakat yine de bir değişiklik olmadı. Her şeyi denedim, ama çözüm bulamadım. Sistemimde MSI anakart ve Rampage klavye kullanıyorum. Sorunun kaynağı ne olabilir?

USB bağlantı noktalarınızda sorun olabilir. Kasa üstü bağlantı noktaları farklı bir kontrolcü kullanıyor olabilir. Anakartınızın BIOS ayarlarında USB güç yönetimi seçeneklerini kontrol etmenizi öneririm. Bazı ayarlar, USB portlarının güç tasarrufu moduna geçmesine veya belirli portları devre dışı bırakmasına neden olabilir. Ayrıca, klavyenin USB bağlantı noktasının gevşek olup olmadığını kontrol edebilirsiniz. Sorunun devam etmesi durumunda, MSI anakartınızın destek sayfasından en güncel anakart sürücülerini indirmeyi deneyebilirsiniz.

Geri