gunesduvagi
Yeni Üye
Merhaba, seneye üniversiteye başlayacağım için artık külüstür olan laptopumu değiştirmek istiyorum. Hem oyun oynamak için hem de mühendislik derslerim için kullanmayı planlıyorum yeni alacağım laptopu. Oyun açısından hikâyeli oyunlar oynuyorum sadece, beklentim ise 1080p veya mümkünse 2K'da yüksek ayarlarda 60 üstü FPS almak ve bir 4-5 sene sonraki oyunlarda dahi daha düşük ayarlarda da olsa en az 60 FPS görebilmek. Bu konuda 4070 en uygunu gibi göründüğü için 4070'li modellere bakındım fakat internette 4070'in 4080 ve 4060'a kıyasla parasını tam yansıtmadığını belirten bazı yorumlar gördüm o yüzden aklım biraz karıştı.
4080 çok abartılı derecede gereksiz mi olur ya da 4060 yetersiz mi kalır emin olamadım. Bütçe konusunda da sabit bir fiyat aralığım yok fakat beni aşacak seviyede bilgisayarlar alıp ailemi boşa zora sokmak istemiyorum. Yukarıdaki isteklerime göre ne önerirsiniz 60 yeter mi ya da 80'e mi çıkmalıyım veyahut çok düşünmeden 4070 mi almalıyım. Bu arada eğer 5000 serisinden de F/P açısından daha iyi olan ve bunlara yakın olduğunu düşündüğünüz bir model varsa onlara da açığım.
4080 çok abartılı derecede gereksiz mi olur ya da 4060 yetersiz mi kalır emin olamadım. Bütçe konusunda da sabit bir fiyat aralığım yok fakat beni aşacak seviyede bilgisayarlar alıp ailemi boşa zora sokmak istemiyorum. Yukarıdaki isteklerime göre ne önerirsiniz 60 yeter mi ya da 80'e mi çıkmalıyım veyahut çok düşünmeden 4070 mi almalıyım. Bu arada eğer 5000 serisinden de F/P açısından daha iyi olan ve bunlara yakın olduğunu düşündüğünüz bir model varsa onlara da açığım.