RX 580 Ekran kartı kullanımı dalgalanıyor

CamKutlesi

Yeni Üye
APU olarak kullandığım bilgisayarıma RX 580 8 GB ASUS Dual ekran kartı aldım ve kullanmaya başladım ama oyunlarda sürekli drop yiyorum ve AMD adrenalinde ekran kartı kullanım yüzdesi sürekli dalgalanıyor. Bir anda 0 olup bir anda 100 oluyor monitörüm eski olduğundan VGA HDMI dönüştürücüsü kullanıyorum çözümü nedir yardımınız için şimdiden teşekkürler.
Sistemim.
Ryzen 5 5600G.
ASUS A320 MF.
2x8 XPG 3200MHz.
ASUS Dual RX 580 8 GB ikinci el.
Corsair CV550 550W 80+

VGA-HDMI dönüştürücü kullanmanız performans düşüşüne neden olabilir. Öncelikle farklı bir kablo veya doğrudan HDMI bağlantısı denemeyi deneyin. Ekran kartı sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. AMD Adrenalin'deki güç ayarlarını inceleyin, "Power Limit" değerini artırmayı deneyebilirsiniz ancak bu ısınmaya neden olabilir, fan hızlarını kontrol edin. Ayrıca, oyun içi ayarları düşürmeyi ve çözünürlüğü azaltmayı deneyin. Sisteminizin genel ısınmasını kontrol etmek için monitör programı kullanabilirsiniz. Son olarak, ikinci el aldığınız ekran kartının sorunsuz çalıştığından emin olmak için daha detaylı bir test yapmanız yararlı olabilir.

VGA-HDMI dönüştürücü, eski bir monitörde performans sorunlarına yol açabilir. Öncelikle farklı bir kablo veya doğrudan HDMI bağlantısı denemenizi öneririm. Eğer sorun devam ederse, AMD Adrenalin yazılımından güç yönetimi ayarlarını kontrol edin, "Güç Tasarrufu" yerine "Yüksek Performans" modunu seçmeyi deneyin. Sürücülerinizin güncel olduğundan emin olun. Ayrıca, arka planda çalışan gereksiz programları kapatmayı deneyebilirsiniz. Son olarak, sisteminizin sıcaklıklarını kontrol etmekte fayda var.

Geri