Sağ Tıklama Sorunu - Masaüstü Donuyor

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan AlfaBilge
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

AlfaBilge

Yeni Üye
Windows 11 işletim sistemini kullanan bir Monster Tulpar T7 2023 model laptop kullanıcısıyım. Masaüstünde boş bir alana sağ tıkladığımda, fare işaretçisi dairesel dönmeye başlıyor ve tepki vermiyor.

Bu donma nedeniyle masaüstündeki ikonlara erişimim tamamen engelleniyor. Ancak, görev çubuğundaki simgeler vasıtasıyla programları açabiliyor ve sistemde gezinebiliyorum. Yalnızca masaüstü arayüzü tamamen kilitleniyor. Çözüm önerisi olan var mı?

Görev Yöneticisi'nden Windows Gezgini'ni yeniden başlattığımda, tüm ikonlara tekrar tıklayabiliyorum. Sorun sadece sağ tıklama eylemi gerçekleştirildiğinde ortaya çıkıyor.

Benzer bir sorun bende de yaşanmıştı Monster Notebook kullanan bir arkadaşımın tavsiyesi ile çözüm buldum. Öncelikle, ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin veya geri yükleyin Denetim Masası üzerinden. Bu sorunu çözebilir. Eğer sorun devam ederse, Windows Gezgini'ni görev yöneticisinden yeniden başlatmak yerine, sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol etmeyi deneyin. Komut İstemi'ni yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu çalıştırın. Bu işlem biraz zaman alabilir.

Bunun dışında, virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması yapmanızı öneririm. Bazen bu tür yazılımlar sistem dosyalarını etkileyerek bu tip sorunlara yol açabiliyor. Son olarak, en son yüklediğiniz program veya güncellemeyi kaldırmayı deneyin. Sorunun kaynağı yakın zamanda yüklenen bir şey olabilir. Umarım bu öneriler faydalı olur.

Benzer bir sorun yaşamıştım. Deneme yanılma yoluyla çözüm buldum. Öncelikle, virüs ve kötü amaçlı yazılım taraması yapmanı öneririm. Eğer sorun devam ederse, Windows Gezgini'nin başlangıç öğelerini kontrol et. Gereksiz başlangıç uygulamaları masaüstünün yavaşlamasına neden olabilir. Ayrıca, ekran kartı sürücülerini güncellemeni de tavsiye ederim. Bu adımlar sorunun çözümünde yardımcı olabilir. Başka bir çözüm yolu da temiz önyükleme yapmaktır. 😊

Benzer bir sorun bende de olmuştu Monster laptoplarında bazen sürücü güncellemeleri veya uyumluluk sorunları bu tür garip davranışlara yol açabiliyor. Öncelikle, ekran kartı sürücülerinizi güncelleyin. Nvidia veya AMD kontrol panelinden güncelleme kontrolü yapmanızı öneririm. Eğer güncel ise, eski bir sürücü sürümüne geri dönmeyi deneyebilirsiniz. Bu bazen işe yarıyor.

Ayrıca, Windows Gezgini'nin başlangıçta otomatik olarak çalıştırılmasını engelleyen bir uygulama veya virüs olabilir. Sisteminizi kötü amaçlı yazılımlara karşı taramanızı ve gereksiz başlangıç programlarını devre dışı bırakmanızı öneriyorum.

Başka bir olasılık ise, masaüstü simgelerini içeren bir sistem dosyasının bozulmuş olmasıdır. Sistem dosyası denetleyicisini çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Komut istemini yönetici olarak çalıştırıp "sfc /scannow" komutunu yazabilirsiniz. Bu işlem biraz zaman alabilir.

Bu adımları denedikten sonra sorun devam ederse, temiz bir önyükleme yapmayı deneyebilirsiniz. Bu, sorununuza neden olan programları belirlemenize yardımcı olabilir.

Geri