Sistem Yükseltmesi: 3B Modelleme Yazılımları İçin

duslabirlikte

Yeni Üye
Blender, ZBrush, Substance Painter ve Marmoset Toolbag gibi uygulamaları kullanıyorum. Mevcut sistemim şöyle: ASUS ROG RTX 3080 ekran kartı, 5800X işlemci, 36 GB RAM, 1,4 TB M.2 SSD ve Prime B550M-A anakart ile 4K monitörden oluşuyor.

Sistemim işimi görüyor ama eksiklikler hissediyorum. Ekran kartından tam performans alamıyor gibiyim, belki işlemciden kaynaklı olabilir.

En büyük sorunum depolama alanı. ZBrush gibi programlar önbellekleme ve otomatik kaydetme işlemleri için çok fazla alan kullanıyor ve 1,4 TB SSD yetmiyor. Anakartımda sadece bir M.2 yuvası olduğu için daha fazla depolama ekleyemiyorum. Harici disk veya HDD kullanmayı tercih etmiyorum çünkü yavaşlar.

Yüksek poligonlu modellerde takılma olmadan çalışmak ve render alma sürelerini kısaltmak istiyorum. RTX 50 serisi ekran kartı ve DDR5 sistemine geçmeli miyim yoksa mevcut 3080 ile DDR5 sistemine geçip işlemci ve anakart yükseltmeli miyim? İşlemci için AMD mi yoksa Intel mi seçmeliyim? Tavsiyelerinizi bekliyorum. Intel veya AMD işlemciler arasında karar vermekte zorlanıyorum.

Geri