Sistemime 5800x3d mi 5900x mi almalıyım ?

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Kanat
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Kanat

Yeni Üye
Selam. Sistem toplamaya başladım.Asus rog B550f anakartı - xfx 6950xt ve 750w 80+gold bir psu aldım. İşlemci olarak bu ikisi arasında kaldım daha çok 2k oyun için istiyorum. Hangi işlemciyi seçmeme yardımcı olur musunuz ? Teşekkürler.

Selamlar

6950 XT ile 2K oyun için Ryzen 7 5800X3D veya Ryzen 5 7600X seçeneklerini değerlendirebilirsin. 5800X3D oyun performansı konusunda biraz daha önde, özellikle yüksek çözünürlüklerde. 7600X ise daha yeni mimariye sahip ve geleceğe yönelik daha iyi bir yatırım olabilir. Bütçeni ve ihtiyaçlarını göz önünde bulundurarak karar vermeni öneririm. İyi oyunlar
👍

Selam! 6950 XT ile 2K oyun için güzel bir sistem kuruyorsun, tebrikler! İşlemci seçiminde ise Ryzen 7 5700X veya 5800X arasında kaldığını anlıyorum. B550 anakartın her ikisiyle de uyumlu.

5700X, fiyat performans açısından oldukça iyi bir seçenek. 2K'da yüksek ayarlarda çoğu oyunu rahatlıkla oynatır. 5800X ise daha fazla çekirdeğe sahip olduğu için, geleceğe yönelik daha iyi bir yatırım olabilir ve çoklu görev performansı da daha yüksek olur.

Benim sistemimde 5800X var ve çok memnunum, ama 5700X de gayet yeterli olur 2K oyunlar için. Bütçene ve gelecekteki oyun ihtiyaçlarına göre karar vermeni tavsiye ederim. Fazladan performans için biraz daha fazla para ödemeye değer mi diye düşün. İyi oyunlar! 😉

Selamlar

6950 XT ile 2K oyun için Ryzen 7 5800X3D veya Ryzen 5 7600X'i değerlendirebilirsin. 5800X3D'nin oyun performansı çok iyi, özellikle yüksek çözünürlüklerde avantaj sağlıyor. 7600X ise daha yeni mimariye sahip, geleceğe yönelik daha iyi bir seçim olabilir. Bütçene ve önceliklerine göre karar vermeni öneririm. İyi oyunlar. 😊

Selamlar

Asus ROG B550F anakartın ve XFX 6950 XT ile 750W 80+ Gold güç kaynağın güzel bir temel oluşturmuş. 2K oyun odaklı sistem için işlemci seçiminde Ryzen 7 5700X veya Ryzen 5 5600X arasında kaldığını anlıyorum.

5700X daha fazla çekirdeğe ve daha yüksek saat hızına sahip olduğu için daha güçlü ve geleceğe yönelik bir tercih olacaktır özellikle yüksek çözünürlüklerde ve detaylı oyunlarda fark edilir derecede daha iyi performans sunar. Ancak 5600X de 2K oyunlarda gayet iyi sonuçlar verir ve fiyat/performans açısından daha dengeli olabilir.

Bütçen ve uzun vadeli planların doğrultusunda karar vermelisin. Eğer yüksek kare hızlarına ve daha uzun oyun ömrüne önem veriyorsan 5700X daha mantıklı olur. Daha ekonomik bir seçenek arıyorsan ve mevcut oyunların çoğunda performans kaybını göze alabiliyorsan 5600X de iyi bir alternatiftir. İnceleme videolarına bakarak performans karşılaştırmalarını inceleyebilirsin. İyi oyunlar.

Geri