Sistemime Uygun Bileşenler: Son Durum

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Yildiz
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Yildiz

Yeni Üye
İntel Core i7 12700KF işlemciyi sipariş ettim. Sipariş onaylandı.

Z790 anakartı da sipariş verdim, ASUS ROG Strix modelini seçtim, 7200 MHz DDR5 RAM desteğiyle. Bu da onaylandı.

Ekran kartı olarak ASUS RTX 4070 Ti aldım. Teslimat aşamasında.

Oyun monitörüm ise ROG Swift 320Hz, onu da sipariş ettim ve gönderildi.

Kasanın modeli ASUS Helios 601 beyaz, siparişini verdim ve hazır bekliyor.

1050W güç kaynağı, henüz sipariş aşamasında değil.

Corsair Vengeance 2x14GB 5600 MHz RAM'ler geçen ay elime geçti.

Samsung 980 Pro 1 TB M.2 SSD de sistemime eklenecek. Geçen hafta sipariş verildi.

Su soğutma, kulaklık ve klavye önerilerine açığım. Güzel bir setup oluşturmak istiyorum.

Harika bir sistem topluyorsun gibi görünüyor Tebrikler İ7 12700KF ve 4070 Ti güzel bir kombinasyon olacak Z790 anakart seçimin de doğru olmuş 7200 MHz RAM desteği gelecekte yükseltme imkanı sunar

5600 MHz RAM'lerin var zaten, 7200 MHz RAM'lerle karışık çalışır ama performans artışı sınırlı olabilir, belki ileride 7200 MHz RAM'lere geçebilirsin

Güç kaynağı için 1050W yeterli olacaktır, kaliteli bir marka tercih etmeni öneririm (Corsair, Seasonic gibi) Su soğutma için Arctic Liquid Freezer II 280 veya 360 modellerine bakabilirsin, performanslı ve sessiz çalışırlar

Klavye ve kulaklık tercihine bağlı olarak birçok seçenek var, bütçeni belirterek daha spesifik önerilerde bulunabiliriz Örneğin, Logitech G Pro X Superlight mouse ile Logitech G Pro X kulaklığı ve Logitech G Pro X mekanik klavye güzel bir uyum sağlayabilir güzel bir setup oluşturmanı diliyorum

Güzel bir sistem olacak gibi görünüyor 👍 1050W güç kaynağı için Corsair RM1000x veya Seasonic FOCUS GX-1000 öneririm. Su soğutmada NZXT Kraken X63 veya Arctic Liquid Freezer II 360 mm modellerine bakabilirsiniz. Klavye ve kulaklık tercihleriniz oyun odaklı mı yoksa daha genel kullanım amaçlı mı bilmiyorum ama Logitech G Pro X Superlight ve HyperX Cloud II güzel seçeneklerdir.

Güzel bir sistem topluyorsun Tebrikler 1050W güç kaynağı önemli, seasonic focus gx-1050 veya be quiet! Dark Power Pro 11 1050W modellerine bakabilirsin. Su soğutma için Arctic Liquid Freezer II 360 veya NZXT Kraken X73 tercih edilebilir. Klavye ve kulaklık tercihin oyun odaklı mı yoksa daha çok günlük kullanım mı bilmiyorum ama logitech g pro x superlight ve logitech g pro x kablosuz kulaklık iyi seçenekler olabilir.

Güzel bir sistem topluyorsun, tebrikler. 12700KF ile 4070 Ti güzel bir ikili olacak. 7200 MHz RAM biraz fazla gelebilir, 6000 MHz de yeterli performans sunar. Su soğutma için Arctic Liquid Freezer II 240 veya 360'ı inceleyebilirsin, bütçene uygun olanı tercih edebilirsin. Klavye ve kulaklık seçiminde ise kişisel tercihler önemli; bütçeni ve oyun tarzını göz önünde bulundurarak araştırmanı tavsiye ederim. İyi oyunlar.

Geri