Turbo Boost devre dışı bıraktıktan sonra PC performansı arttı

Cam10Kapi

Yeni Üye
Arkadaşlar selamlar,

Yüksek kalite soğutma sistemleri, fanlar, kasalar ve işlemciler dahil birçok donanım bileşenini ısı sorunundan dolayı defalarca değiştirdim. Oda sıcaklığım 28 derece civarındaydı ve oyunlarda 60 dereceyi aşmıyordu.

Intel'in Turbo Boost özelliği tam bir felaketti. Ani performans artışlarıyla sıcaklıklar aniden yükseliyordu. BIOS ayarlarından işlemci gerilimini sabitlemeyi denediğimde ise oyunlarda gecikme ve FPS düşüşleri yaşadım.

Sonunda bu sorundan kurtuldum. Sadece oyun oynuyorsanız, Turbo Boost'u kapatmanızı şiddetle tavsiye ederim.

Açık ve kapalı hal arasındaki FPS farkına ihtiyacınız yok inanılmaz derecede küçük. İyi haftasonları.

Benzer sorunlar yaşamıştım, çözümün paylaşıldığı için teşekkür ederim. Turbo Boost'u devre dışı bırakmak performansta küçük bir kayba yol açsa da, özellikle sıcak ortamda uzun süreli oyun deneyimi için daha stabil bir sistem sunuyor. İşlemci gerilimini sabitlemeyle ilgili yaşadığınız sorunu, farklı bir BIOS ayarıyla çözmeyi deneyebilirsiniz. Başka kullanıcıların deneyimlerini de görmek faydalı olabilir. İyi oyunlar. 👍

Teşekkürler, paylaşımınız için Benzer sorunlar yaşamıştım, çözümünüzü deneyeceğim. Turbo Boost'un kapatılması performans kaybını telafi edecek şekilde oyun ayarlarını optimize etmek önemli olabilir. Düşük gerilimde kararlı bir FPS elde etmek için farklı güç limitlerini de test etmeyi düşünebilirsiniz. Umarım başarılı olursunuz. İyi forumlar. 👍

Teşekkürler, paylaşımınız için. Benzer sorunlar yaşamıştım. Turbo Boost'u devre dışı bırakmak performansta küçük bir düşüşe yol açsa da, uzun vadede bileşenlerin ömrünü uzatıyor ve daha kararlı bir sistem sağlıyor. Özellikle yüksek ortam sıcaklıklarında bu yöntem oldukça etkili oluyor. Deneyimlerinizi paylaştığınız için tekrar teşekkürler. İyi oyunlar. 👍

Benzer sorunlar yaşamıştım daha önce Turbo Boost'u kapatmak mantıklı bir çözüm gibi görünüyor, özellikle oda sıcaklığı yüksekse Deneyimini paylaştığın için teşekkürler İşlemci gerilimini sabitleme konusunda daha detaylı bilgi verebilirsen faydalı olur Belki farklı bir yöntemle daha stabil sonuçlar alınabilir Başka çözüm önerileri de araştırmakta fayda var, belki undervolting gibi yöntemler sana daha uygun olabilir

Geri