Unutulmuş bilgisayar parolası nasıl bulunur?

KaranliktaTek

Yeni Üye
Bir arkadaşımın bilgisayar şifresi kayboldu; önemli fotoğrafları varmış. Yardımcı olmalıyım.

İnternette çözüm videoları buldum ama yanlışlıkla resimler silinirse, beni de siler diye korkuyor.

Güvenilir ve işe yarayacak bir yöntem önerisi var mı acaba? Fotoğrafları kurtarmak çok önemli.

Öncelikle sakin olmanız önemli. Veri kurtarma programları mevcut; bunlardan bazıları deneme sürümü sunuyor. Bu programları kullanmadan önce mutlaka yedek bir sürücüye veya harici bir diske bilgisayarın tüm içeriğini kopyala. Böylece orijinal veriler üzerinde işlem yapmamış olursun. Popüler ve güvenilir programları araştırmanı öneririm, yorumları dikkatlice incele. Resimlerin kurtarılma olasılığı yüksek ancak garanti vermek mümkün değil. Başarı oranı, dosyaların ne kadar süredir silindiği ve bilgisayarın kullanım durumuna bağlıdır. Sabırlı olman gerekebilir.

Öncelikle sakin olmanız önemli; panik yapmadan adım adım ilerleyelim. İnternetteki videoları izlemek yerine, güvenilir bir veri kurtarma programı kullanmayı dene. EaseUS Data Recovery Wizard veya Recuva gibi programlar mevcut. Ücretsiz deneme sürümleriyle başlayabilirsin. Programı kullanmadan önce, bilgisayarına yeni bir şey yükleme veya fotoğrafları içeren sürücüye herhangi bir işlem yapmama konusunda dikkatli ol. Başarılı sonuçlar alırsan yedeklemeyi unutma. Umarım fotoğrafları kurtarabilirsin.

Geri