Uygun Laptop Arama

YarimKalan

Yeni Üye
Bilgisayar mühendisliği eğitimim için ve kişisel gelişimime katkı sağlayacak bir dizüstü bilgisayar arıyorum. Yazılım geliştirme işlerinde kullanacağım bu cihazın, en az 5 yıl sorunsuz çalışmasını hedefliyorum. 15 inç ekran boyutunu düşünüyorum.

İstediğim özellikler arasında i7 işlemci, 18 GB RAM ve 700 GB SSD bulunuyor. Oyun oynamayacağım için yüksek performanslı bir ekran kartına ihtiyacım yok. VS Code, React, SQL ve PyCharm gibi uygulamaları kullanacağım.

Geçen ay, 35 GB RAM, 1.2 TB SSD ve i7 işlemcili bir Dell Latitude sipariş ettim fakat ürünlerin yükseltilmiş parçalarla geldiğini öğrendikten sonra iptal ettim. Fiyat farkını yüksek buldum.

Dün bir Asus Zenbook 14 OLED aldım ancak ilk kullanımda aşırı ısındı. İşlem tamamlandıktan sonra da bir saat boyunca yüksek sesle çalışan fan rağmen sıcaklık devam etti. Dahası, şarja taktığımda elektrik çarpması hissettim. Bütçem 50-55 bin lira civarında.

Bu fiyat aralığında, sağlam, hafif ve küçük boyutlu bir dizüstü bilgisayar önerisi rica ediyorum. Kampüse taşıma ve toplu taşımada rahat kullanabilmek için hafiflik ve taşınabilirlik çok önemli. Mac bilgisayarlarda SQL çalışmadığını öğrendim, bu yüzden Windows tabanlı bir cihaz tercih ediyorum.

Geri