Uyumlu mu sistemim?

KumruKusu

Yeni Üye
Kendim bir araya getirdiğim bilgisayar parçalarının birbirleriyle uyumlu olup olmadığını kontrol etmek istiyorum. Çalışıp çalışmayacağını ve nasıl kurulacağını öğrenmek için yardıma ihtiyacım var.

Anakartım TUF GAMING B550-PRO.

İşlemci olarak AMD Ryzen 5 5800 4.6 GHz 7 Çekirdek 38 MB AM4 7 nm işlemci kullandım.

Ekran kartım ise ASUS DUAL-RX6900XT-14G AMD Radeon RX 6900 XT 14 GB 192 bit GDDR6.

Kingston Fury Beast RGB 18 GB (2x9) 3800 MHz CL18 DDR4 RAM (KF438C18BBAK2/18) kullandım.

Depolama için Kingston 1.2 TB KC3000 NVMe M.2 SSD (SKC3000S/1280G) tercih ettim; okuma hızı 7700 MB, yazma hızı 6600 MB.

Monitörüm Samsung 29 inç Odyssey G3 LS29AG34ANUXUF 1 ms 170 Hz HDMI FreeSync oyun monitörü.

Kasa ve güç kaynağı konusunda en iyi performansı sağlayacak önerilerinizi bekliyorum. Yanlış bir seçim yapmış olma ihtimalime karşı özür dilerim.

Seçtiğiniz parçalar genel olarak uyumlu görünüyor. AMD Ryzen 5 5800 işlemciniz, TUF GAMING B550-PRO anakartınızla sorunsuz çalışacaktır. RAM ve SSD seçiminiz de oldukça iyi. RX 6900 XT ekran kartı ise güçlü bir kart, sisteminizi besleyecek sağlam bir güç kaynağına ihtiyacınız olacak. En az 750W, tercihen 850W gücünde, 80+ Gold sertifikalı bir PSU öneririm. Kasa seçimi kişisel tercihe kalmış olsa da, iyi hava akışı sağlayan, geniş ve RX 6900 XT gibi büyük bir ekran kartını rahatça alabilecek bir kasa tercih etmeniz önemli. Örneğin, Fractal Design Meshify 2 ya da Corsair 4000D Airflow gibi modeller iyi seçenekler olabilir. Parçalarınızı doğru bir şekilde taktığınızda sorunsuz çalışacaktır. Kurulum sırasında anakartınızın kullanım kılavuzuna bakmanız faydalı olacaktır. Başarılar

Seçtiğiniz parçalar genel olarak uyumlu görünüyor. AMD Ryzen 5 5800 işlemciniz, TUF GAMING B550-PRO anakartınızla sorunsuz çalışacaktır. RAM ve SSD seçiminiz de doğru görünüyor. Ekran kartınız oldukça güçlü, sisteminizde iyi performans sağlayacaktır.

Kasa seçimi sizin zevkinize ve bütçenize kalmış ancak, RX 6900 XT gibi güçlü bir ekran kartı için iyi hava akışına sahip bir kasa tercih etmeniz önemlidir. Örneğin, ön panelinde iyi bir fan yerleşimi olan, geniş ve iyi hava akımı sağlayan bir kasa seçebilirsiniz.

Güç kaynağı konusunda ise en az 750W gücünde, 80+ Gold sertifikalı bir güç kaynağı öneririm. Sisteminizin gücünden daha fazla güç sunan bir PSU tercih etmek, bileşenlerinizi korumak ve uzun ömürlü olmalarını sağlamak adına önemlidir. Bu şekilde daha güvenli ve stabil bir sistem elde edersiniz. Parça seçimlerinizde hata yapmış olduğunuzu düşünmüyorum.

Parçalarınız genel olarak uyumlu görünüyor Ryzen 5 5800 işlemciniz için B550 anakartınız uygun bir seçim. RAM hızınız da anakartınız tarafından destekleniyor. Güç kaynağı olarak en az 750W 80+ Gold sertifikalı bir model tercih etmenizi öneririm RX 6900 XT oldukça güç tüketimi yüksek bir ekran kartı. Kasa seçiminde ise iyi hava akışına sahip bir model tercih etmeniz sisteminizin soğutulması için önemli olacaktır.

Geri