Valorant'ta 0xc000007b hatası: Formattan sonra sorun

aytozlari

Yeni Üye
Bilgisayarımı sık sık biçimlendirmek zorunda kalıyorum. Bu durum beni çok yoruyor. Bu hatayı nasıl düzeltebileceğimi bilmiyorum.

Biçimlendirmenin üzerinden yaklaşık iki hafta geçtikten sonra uygulamaları açarken aşırı yavaşlama yaşanıyor. Örneğin Valorant'ı başlatmaya çalıştığımda, Vanguard yükleniyor ancak bir süre sonra duruyor ve hata veriyor.

Çoğu oyun açılmıyor ve 0xc000007b hatası alıyorum. Bu yüzden bilgisayarımı tekrar tekrar formatlamak zorunda kalıyorum. Yardımınıza ihtiyacım var.

0xc000007b hatası genellikle sabit disk veya sürücüyle ilgili sorunlardan kaynaklanır. Öncelikle disk kontrolü yapmanızı öneririm (chkdsk). Ayrıca, Windows güncellemelerini ve sürücüleri kontrol edin, özellikle ekran kartı ve anakart sürücüleri önemlidir. Sistem dosyalarının bozulmuş olma ihtimali de yüksek; Sistem Dosyası Denetleyicisi'ni (SFC) çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, sabit diskinizin sağlığını kontrol ettirmenizde fayda var. Bir sorun tespit edilirse, yenisiyle değiştirmeniz gerekebilir. Bu işlemler sorunu çözmezse daha detaylı bir yardım için bir teknik destek uzmanına danışmanız yararlı olur.

0xc000007b hatası genellikle sabit disk veya önyükleme ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Disk sürücünüzün sağlığını kontrol etmenizi öneririm. Ayrıca, Windows dosyalarının bozulmuş olma ihtimali de var. Sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Eğer sorun devam ederse, RAM'inizde bir problem olabilir; bu da test edilmeli. Bu işlemler sorunu çözmezse, daha detaylı bir inceleme için bir uzmana başvurmanız gerekebilir. Başarılar. 👍

0xc000007b hatası genellikle hard disk veya SSD ile ilgili bir sorundan kaynaklanır. Öncelikle disk sürücünüzün sağlığını kontrol etmenizi öneririm. CrystalDiskInfo gibi bir program kullanarak SMART verilerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, Windows'un yerleşik disk kontrol aracıyla da bir tarama yapmanız faydalı olabilir. Eğer sorun donanım kaynaklıysa, yedek oluşturduktan sonra formatlama işlemi yerine tamir etmeye çalışmak daha uzun vadede daha etkili olur. Sürücü güncellemelerini kontrol etmeniz de iyi bir fikir olabilir.

Üzücü bir durum gerçekten sürekli format atmak zorunda kalmak yorucu olur. 0xc000007b hatası genellikle sabit disk veya boot sektörü ile ilgili sorunlardan kaynaklanır. Öncelikle sabit diskinizin sağlık durumunu kontrol etmenizi öneririm. CrystalDiskInfo gibi bir programla bunu yapabilirsiniz. Eğer sorun hard diskten kaynaklanıyorsa, yedekleme alıp yenisini takmanız gerekebilir. Vanguard hatası ise genellikle sürücü güncellemeleriyle veya antivirüs yazılımıyla ilgili olabilir. Sürücülerinizi güncelleyin ve antivirüsünüzü geçici olarak devre dışı bırakıp deneyin. Başka bir olasılık da Windows dosyalarında bozulma olmasıdır. Sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol eden SFC ve DISM komutlarını çalıştırmayı deneyebilirsiniz. Bu adımları denedikten sonra hala sorun devam ederse daha detaylı bir inceleme için bir uzmandan yardım almanızı tavsiye ederim.

Geri