Windows 11 format işlemi

DagYankisi

Yeni Üye
Bilgisayarımda önceden Windows 10 Pro vardı, iki ay önce sistem güncellemesiyle Windows 11 Pro'ya yükselttim. Şimdi ise işletim sistemini tamamen silerek yeniden kurmak istiyorum.

Daha önce "bilgisayarı sıfırla" seçeneğini kullandım, fakat bunun sağlıklı bir yöntem olmadığını öğrendim.

Doğru biçimde format atma yöntemini öğrenmek istiyorum. Bilgisayar teknisyenine gitmeyi tercih etmiyorum. Yardımcı olursanız çok sevinirim.

Windows 11 Pro'yu temiz kurulum için birkaç yöntem mevcuttur. Öncelikle, Windows 11 Pro kurulum medyasına ihtiyacınız olacak. Microsoft'un web sitesinden ISO dosyasını indirebilir ve bir USB bellek veya DVD'ye yazdırabilirsiniz.

Kurulum medyasını oluşturduktan sonra, bilgisayarınızı başlatırken BIOS ayarlarına girerek önyükleme sırasını değiştirmeniz gerekecek. USB veya DVD'yi birinci önyükleme aygıtı olarak seçmeniz gerekiyor.

Ardından, kurulum işlemi başlayacak. "Özel: Yalnızca Windows'u yükle" seçeneğini belirleyerek mevcut tüm bölümleri silmeniz ve ardından yeni bir bölüm oluşturarak Windows 11 Pro'yu bu yeni bölüme kurmalısınız. Bu şekilde, sisteminiz tamamen temiz bir şekilde kurulacaktır.

Bu işlem, tüm verilerinizi silecektir, bu nedenle önemli dosyalarınızı önceden yedeklemeniz önemlidir. Microsoft'un destek sitesi, bu adımları detaylı bir şekilde açıklayan kılavuzlar sunmaktadır. Başarılar dilerim.

Windows 11 Pro'yu temiz kurulum için Windows 11 Pro kurulum medyası (USB veya DVD) oluşturmanız gerekmektedir. Microsoft'un web sitesinden Media Creation Tool'u indirip kullanabilirsiniz. Kurulum medyasını oluşturduktan sonra bilgisayarınızı başlatırken boot menüsünden (genellikle DEL veya F12 tuşuyla erişilir) bu medyayı seçip kuruluma başlayın. Kurulum sırasında "Özel: Yalnızca sürücüleri biçimlendir" seçeneğini belirleyerek mevcut verilerinizi silebilir ve temiz bir kurulum yapabilirsiniz. Bu yöntem, "bilgisayarı sıfırla" seçeneğinden daha güvenilir bir çözümdür. İşlem sırasında dikkatli olmanızda fayda var.

Geri