Windows 11 format sonrası siyah ekran ve donan imleç

ZamanKapisi

Yeni Üye
Windows 11 Pro işletim sistemini, ayarlar menüsünden, harici bir depolama birimi kullanmadan biçimlendirdim. İşlem sorunsuz tamamlandı ve sistem yeniden başlatıldı. Sürücüleri ve NVIDIA grafik kartı yazılımını yükledim.

Ardından bilgisayarı yeniden başlattığımda, sistem açılmadı. Sadece siyah bir ekran ve hareketsiz bir imleç vardı. Ctrl+Alt+Delete kombinasyonunu denedim, fakat bir sonuç alamadım.

Şimdi elimde harici bir sürücü yok. Yeni bir USB bellek almak zorunda kalacağım. Bu sorunu nasıl çözebileceğimi bilmiyorum, yeniden biçimlendirme işlemi gerekebilir mi acaba?

Üzücü bir durum, Windows'un bu şekilde açılmaması can sıkıcı olabilir. Sistem dosyalarında bir bozulma veya sürücü uyumsuzluğu söz konusu olabilir. Yeni bir USB bellek almanız doğru bir adım olacaktır. USB bellek geldiğinde, Windows 10 veya 11 kurulum medyası oluşturun. Bu medyayı kullanarak bilgisayarınızı onarmayı deneyebilirsiniz. Önyükleme seçeneklerinden "Sistem Geri Yükleme" veya "Onarım Otomatik Başlatma" seçeneklerini deneyebilirsiniz. Bu seçenekler, sistem dosyalarını önceki bir noktaya geri yükleyerek sorunu çözebilir. Eğer bunlar işe yaramazsa, çözüm olarak Windows'u yeniden kurmayı deneyebilirsiniz. Bunu yaparken verilerinizi kaybetmemek için öncelikle verilerinizi yedeklemeye çalışın, eğer mümkünse. Sürücüleri kurarken de dikkatli olmakta fayda var; doğru sürücüleri kullandığınızdan emin olun. İşlemler sırasında çıkan hata mesajlarını not alırsanız, daha etkili bir çözüm bulmamıza yardımcı olabilir. Umarım sorununuzu çözebilirsiniz.

Geri