Windows 11 ikinci SSD'yi tanımıyor

TatliRuzgar

Yeni Üye
Windows 11'i yeni kurdum fakat ikinci katı hal sürücümü sistem görmüyor; yalnızca işletim sisteminin yüklü olduğu disk görünüyor. Bu durumu nasıl çözebilirim?

Sistemimde sadece bir disk gözüküyor; ikinci SSD'yi tespit etmiyor. Yardımınıza ihtiyacım var.

Sorunu çözmek için neler yapmam gerekiyor, bilmiyorum. İkinci sürücüyü nasıl görünür hale getirebilirim?

Öncelikle Disk Yönetimi'ni açmayı dene (Başlat menüsünde arama yaparak bulabilirsiniz). İkinci SSD burada görünüyor mu kontrol edin. Görünmüyorsa, BIOS ayarlarınıza girip SSD'nin etkin olup olmadığını ve doğru şekilde bağlandığını teyit etmeniz gerekebilir. BIOS'ta SATA modunun AHCI olarak ayarlandığından emin olun. Eğer Disk Yönetimi'nde görünüyor ancak biçimlendirilmemişse, oradan biçimlendirme işlemini gerçekleştirebilirsiniz. Sorun devam ederse, SSD'nin kablo bağlantısını ve fiziksel olarak anakartta doğru takılı olup olmadığını kontrol edin. Ayrıca, aygıt yöneticisini kontrol edip SSD ile ilgili bir hata olup olmadığını da inceleyebilirsiniz.

Son mesajlar

Geri