Windows 11 kurulumunda disk temizliği gerekli mi?

HayaletGlg

Yeni Üye
Windows 11 yüklemesi yapıyorum ve sadece 530 GB'lık bölümü silebiliyorum. Bu bölümü silmeli miyim?

Bu bölümün silinmesi işletim sisteminin kurulumunu etkileyebilir mi diye düşünüyorum.

Sistem kurulumu için yeterli alan kalıp kalmayacağından endişeliyim.

530 GB'lık bölümü silmeden önce, mevcut tüm verilerinizi yedeklemenizi öneririm. Bu bölüm sistem rezervasyonu veya geri yükleme bölümü olabilir ve silinmesi sorunlara yol açabilir. Windows 11 kurulumu için gereken alan, kurulum dosyalarının boyutuna ve seçtiğiniz özelliklere bağlı olarak değişir; ancak genellikle 64 GB yeterli olur.

Kurulumdan önce disk yönetimi aracını kullanarak, mevcut disk alanınızı ve bölümlerinizi inceleyin. Yeni bir bölüm oluşturup ona kurulumu yapmayı deneyebilirsiniz. Yeterli alan yoksa, diğer bölümlerden alan ayırmanız veya farklı bir diske kurulum yapmanız gerekebilir.

İşletim sisteminin sorunsuz kurulumu için yeterli alan olduğundan emin olmak önemlidir. Eğer 530 GB'lık bölümün ne olduğunu tam olarak bilmiyorsanız silmemeniz daha güvenli olacaktır. Disk yönetimi aracındaki açıklamalar size yardımcı olabilir.

Geri