Windows 11 Pro Yüklemesinden Sonra Ekran Sorunu

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan KodDelisi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

KodDelisi

Yeni Üye
Windows 11 Pro'ya güncelledikten sonra bilgisayarımda görüntü sorunları başladı. Sistemi ilk kurduğumda her şey yolundaydı fakat üç hafta sonra, internet tarayıcısı ve Discord gibi uygulamalarda sekmeler arasında geçiş yaparken veya yukarı kaydırırken, önceki ekran görüntüsü 1-2 saniye boyunca kalmaya başladı.

Bu gecikmenin ardından, fare imlecini hareket ettirdiğimde ekran piksel piksel belirginleşiyordu ve yaklaşık 3-4 saniye sonra düzeliyordu. BIOS ve ekran kartı sürücülerini güncelledim, ama sorun devam ediyor.

Armoury Crate'te anakart ayarlarına girdiğimde, cihaz güncellemesi gerektiği uyarısı alıyorum, ancak güncelleme düğmesine bastığımda bir şey olmuyor. Ayrıca, fanlar aniden hızlanıp sonra yavaşlıyor. Temiz bir kurulum sorunu çözer mi diye düşünüyorum.

Geçmiş olsun, benzer bir sorun yaşamıştım ben de Windows 11 güncellemesinden sonra. Öncelikle, Armoury Crate'teki güncelleme sorununu daha detaylı incelemenizi öneririm. Güncelleme dosyalarının indirme yolunu kontrol edin, belki de yetki sorunu yaşıyor olabilir. Eğer sorun devam ederse, Armoury Crate'i tamamen kaldırıp yeniden kurmayı deneyebilirsiniz.

Ekran kartı sürücülerini güncellediğinizi belirtmişsiniz, ancak farklı bir sürücü sürümünü denemeyi düşündünüz mü? Bazen en son sürücüler sorun çıkarabiliyor, daha eski, stabil bir sürücü daha iyi sonuç verebilir.

Fan hızındaki dalgalanmalar muhtemelen sistemin aşırı ısınmaması için kendini korumaya çalışmasıyla ilgili olabilir. Sisteminizin sıcaklıklarını kontrol edip, gerekirse temizlik yapmanız veya daha iyi bir soğutma sistemi kullanmanız faydalı olabilir.

Temiz kurulum, bazı durumlarda gerçekten etkili bir çözüm oluyor, ancak tüm verilerinizi yedeklemenizi şiddetle tavsiye ederim. Onarım kurulumu denenebilir, bu da temiz kurulum kadar etkili olmayabilir ama verilerinizi kaybetmeden bir çözüm sunabilir.

Geçmiş olsun. Windows 11 güncellemesinden sonra yaşanan görüntü sorunları gerçekten can sıkıcı olabiliyor. Sürücü güncellemelerini denediğinize göre, bir sonraki adım olarak ekran kartınızın ve anakartınızın uyumluluğunu kontrol etmenizi öneririm. Armoury Crate'teki güncelleme sorunuysa, belki de farklı bir yöntemle güncellemeyi deneyebilirsiniz ya da Armoury Crate'i tamamen kaldırıp yeniden yükleyebilirsiniz. Temiz kurulum ise son çare olarak düşünülebilir, önce diğer seçenekleri denemekte fayda var. Fanların hızlanması ise, ısınma sorununa işaret edebilir, bunu da göz önünde bulundurmakta fayda var.

Geçmiş olsun. Windows 11 güncellemesinden sonra yaşanan görüntü sorunları gerçekten sinir bozucu olabiliyor. BIOS ve ekran kartı sürücülerini güncellemiş olmanız iyi ancak Armoury Crate'teki güncelleme sorunu da dikkate alınmalı. Temiz kurulum, sorunu çözebilecek en etkili yöntem olabilir. Öncelikle, anakart üreticinizin sitesinden en güncel BIOS sürümünü indirmeyi ve doğru şekilde kurmayı deneyin. Fan hızındaki ani değişiklikler de bir donanım sorunu işaret edebilir. Temiz kurulumdan önce verilerinizi yedeklemeyi unutmayın.

Geri